4.1 C
Cegléd
2024. március 8. péntek
spot_img

Lőrincz Viktor térdét megműtötték

A Magyar Birkózószövetség hivatalos oldalán jelent meg interjú kötöttfogású világbajnoki ezüstérmes, Eb-győztes Lőrincz Viktor ceglédi birkózóval, akinek hétfőn megműtötték a térdét. A klasszis jól érzi magát, négy-öt héten belül ismét edzésbe állhat.

„Ártalmatlannak tűnő, már vagy ezerszer átélt térdkoccanás történt a múlt szerdai edzésen. Olyannyira apróságnak éreztem, hogy le sem kellett ülnöm az eset után, egyáltalán nem fájt. Két-három nappal később viszont megdagadt az ütközés helyén, furcsa volt, hogy járás közben szúrt a térdem. Megijedtem, mert biztos voltam benne, hogy porcleválásról van szó – noha ehhez hasonló velem még nem történt, a társaimnál már igen, és a tünetek abszolút erre utaltak. Szóval elmentem orvoshoz Cegléden, a vizsgálatok után kiderült, hogy a félelmem beigazolódott” – emlékszik vissza a történtekre a kötöttfogású Európa-bajnok Lőrincz Viktor. Egyből telefonált a birkózóválogatott keretorvosának, Dr. Bakanek Györgynek, aki Tatára irányította a sportolót; Dr. Magos Krisztián műtötte.

„A beavatkozás után közölte a doktor, hogy amikor felnyitotta a térdem, egyértelműen az látszódott, nem a porcról van szól. A problémát a térdkalácson lévő redő leválása okozta. Hosszútávon ez számtalan gondot okozhatott volna, szóval meg kellett oldani. Tulajdonképpen örülnöm kell, hiszen könnyebb sérülésről van szó, várhatóan a rehabilitációs idő is rövidebb lesz.” „Napról napra jobban érzem magam. Ma kezdem a gyógytornát, mindent megteszek azért, hogy mihamarabb felépüljek; ez akár négy-öt hétig is tarthat. A legfontosabb, hogy az alapozóidőszakot elkezdhetem a többiekkel, és a decemberi világbajnokságon szőnyegre álljak. Az orvos egyébként azt mondta, borzalmas állapotban volt a térdem: a legapróbb sérülés is hatalmas kárt okozhatott volna. Ami azt illeti, jobb, hogy már most beavatkoztak – el sem tudom képzelni, mennyire kibuktam volna, ha mondjuk tavasszal, az egy évvel halasztott tokiói olimpia előtt történik hasonló.”

Lőrincz nem vett részt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián szombaton rendezett felnőtt országos bajnokságon. De nem csak a sérülése miatt. „Amúgy sem indultam volna. Augusztusban született meg a kislányom, Lőrincz Anna. Itthon, a családommal akartam tölteni némi időt a novemberben kezdődő, szinte megállás nélküli edzőtábor-sorozat előtt.”

Forrás: birkozoszov.hu – írta: Krasznai Bence

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...