5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Felszámolt bűnszervezet

A Ceglédi Rendőrkapitányság által koordináltan közel 90 rendőr mintegy harminc szolgálati autóval szállt meg több helyszínt Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Az érintett megyék főkapitányságain kívül a Kecskeméti, a Szolnoki és a Kunszentmártoni Rendőrkapitányág munkatársai, valamint a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyésze is érintett volt abban az akcióban, amelyet hónapokig tartó felderítő munka előzött meg – olvasható a rendőrség honlapján.

A bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt folyamatban lévő eljárás 2020. október 6-ra jutott abba a stádiumba, hogy megszervezhető és kivitelezhető volt a rajtaütés. A hajnalban indított, egy időben három megyét érintő, kilenc helyszínen végrehajtott akcióban megközelítőleg 90 rendőr közel 30 szolgálati autóval, kutyákkal, digitális spektrométerekkel felszerelkezve vett részt.

A rendőrök 12 embert előállítottak, a gyanúsítottak száma jelenleg 11. Közülük két személy esetében – az őrizetbe vett K. Róbert 42 éves, valamint K. Krisztián 30 éves jászkarajenői lakossal szemben – előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. K. Róbert lakóhelyén és környékén árulta 500-1000 forintért a kristály fantázianevű új pszichoaktív anyag adagját. K. Krisztián szintén kristállyal kereskedett, 1000 forint/pakk áron.

Két előállítottat kábítószer birtoklása vétségével, egy jászkarajenői család három előállított tagját értékesítés miatt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsították meg. K. Róbert kapcsolatai közül egy 38 éves csépai férfi beszerezte, egy 67 éves jászkarajenői férfi tárolta az illegális szert, egy 23 éves tiszakécskei férfi az eladásban segédkezett, egy 31 éves jászkarajenői férfi pedig a szállítmány mozgatásához szükséges járművet biztosította.

A rajtaütés helyszínein új pszichoaktív anyaggal szennyezett tasakokat, alufóliákat, csomagoló anyagokat, tucatnyi mobiltelefont és okos eszközt, közel 9 millió forint értékben gépkocsikat, laptopot, elektronikai berendezéseket, arany ékszereket foglaltak le.

Hat – köztük két, őrizetbe vett – gyanúsítottal szemben bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, három gyanúsítottal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, két gyanúsítottal szemben pedig kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...