5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Magabiztos játék a Ceglédtől

Szombaton este 217 nap után ismét bajnoki mérkőzést játszott a ceglédi női kosárlabda csapat. Az első fordulóban a Zalaegerszeg csapata ellen avathatták fel ideiglenes hazai pályájukat, a monori sportcsarnokot, ahol a Cegléd 102-70-re nyert a női kosárlabda NB I alapszakaszában.

“Mindkét csapat alaposan átalakult, új edzői stábok, sok új játékos, de a korábbi évekkel ellentétben a papírforma ezúttal egyértelműen ceglédi győzelmet jelzett a két csapat összecsapására. Ennek tudatában léptek pályára a lányok, akik mindvégig magabiztosan, eredményesen játszottak.

7-6-os állásig volt szoros az eredmény, majd elléptünk az ellenféltől és az első negyed végén már 31-14 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem lassítottunk, egészen a második negyed közepéig, amikortól kicsit lazult a védekezés és a kék mezes vendégek tisztán dobhatták a triplákat, amikkel éltek is és visszább zárkóztak.

A félidőben 54-38-ra vezettünk és szinte minden játékosunk szerzett már pontot eddigre. Jó százalékkal dobtunk és kihasználva magassági fölényünket a lepattanókért folyó csatákat is eredményesen tudtuk megvívni.

A harmadik negyedre ismét rendeztük védekezésünket, aminek eredményeként már a 30 pontos különbséget is elértük, 83-48-as állásról vágtunk neki az utolsó játékrésznek.

A záró negyedben már ismét lazult a védekezés, tartottuk az különbséget, végül 22-19-re a vendégek nyerték ezt a negyedet, de ez a végeredmény szempontjából nem igazán számított, hiszen 102-70-es eredménnyel zárult a találkozó.

Katerina Sotiriou (21 pont, 11 lepattanó), Mariona Ortiz (20 pont, lepattanó) és Tinara Moore (18 pont, 8 lepattanó) hármasa kiemelkedően teljesített és a többiekre sem lehetett panasz, mindenki kivette a részét a győzelemmel, aminek túl sokáig persze nem örülhetünk, mert szerdán már újabb mérkőzés vár a csapatra.”

VBW CEKK CEGLÉD – ZTE NKK 102–70 (31–14, 23–24, 29–10, 19–22)

V: Mészáros, Balogh Gy., Lengyel

CEGLÉD: ORTIZ 20/3, Révész L. 9/3, SOTIRIOU 21/6, McBryde 5/3, Kobolák 2. Csere: MOORE 18, Böröndy D. 6, Gorjanácz, Szirony 10/6, Bozóki 4, Kuttor 2, Viszmeg 5/3. Edző: Kostas Keramidas

ZTE: DZOMBETA 21/6, Mányoki 11/6, Dömötör, Szabó P. 10, TUCHSCHERER 20/9. Csere: Chroméj 1, Kulcsár 2, Úr 5/3, Horváth Fruzsina, Horváth Fanni. Edző: Ambrus Péter

Edzői értékelés:

Kostas Keramidas: – Hét hónap telt el tétmérkőzés nélkül, így érthető, hogy kicsit idegesen, kapkodva kezdtünk, de utána megnyugodtunk és megfelelően összpontosítottunk a feladatunkra. Ekkor már tudtunk figyelni azokra a variációkra, amiket gyakoroltunk. Elégedett vagyok a csapatommal.

Ambrus Péter: – Úgy gondolom, azt játszottuk, amit kértem a csapattól, de voltak olyan alapvető hibák, amiket orvosolnunk kell. A papírforma érvényesült. Meccsről meccsre szeretnénk javulni, az élcsapatok ellen tisztesen helytállni, a hozzánk hasonló képességű csapatok ellen akarunk majd pontokat gyűjteni.

Eredmény: VBW CEKK Cegléd-ZTE NKK 102-70 (31-14, 23-24, 29-10, 19-22)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...