4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Népmese napja a Szent Kereszt iskolában

2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.

A mesehallgatás a gyermekek számára olyan varázslat, amely fejleszti fantáziájukat, képzelőerejüket, szókincsüket. Segítséget nyújtanak számukra a mindennapok történéseinek feldolgozásában, legyen az akár jó, akár rossz élmény. Megnyugtatja, lelassítja őket ebben a felgyorsult világban.

E jeles nap alkalmával a Szent Kereszt diákjai mesemondással, kvízversennyel emlékeztek meg a mesék varázslatos világáról. A feladványok korcsoportonként nehezedő, furfangos kérdésekkel tették próbára a játékos kedvű gyerekeket, tinédzsereket egyaránt. A rendkívül nagy létszámban résztvevő versenyzők között a legjobb eredményt elérő csapatok díjazásban részesültek, míg a helyezést el nem érő résztvevők könyvjelzővel és a játék élményével gazdagodhattak.

A tanítási órák közötti szünetekben az udvaron Spengerné Újszászi Ilona tanító néni vezetésével a furulya szakkör tagja élő furulyaszóval kényeztették iskolánk nebulóit.

Saját szervezésű programjaink mellett a harmadik évfolyamos tanulók a Pompás Napok csapatának köszönhetően egy rendhagyó, a népmese jegyében megrendezett tanóra kapcsán szereztek örök emlékeket.

Hálás köszönet az osztályfőnököknek és a tantestület minden tagjának, amiért lelkesedésükkel, együttműködésükkel segítették munkánkat!

Vas Ildikó és Baki Nikoletta

 Csukás István szavait idézve: „A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz…”   

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...