10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Legyőzte a CEKK-et a DVTK

Az Aluinvent DVTK ellen játszott a Cegléd női kosárlabda csapata a Generali Arénában október 7-én. A mérkőzés a hazaiak győzelmével végződött, a piros-fehérek egy rendkívül izgalmas összecsapáson 71-69-re múlták felül a Cegléd együttesét.

A szerdai mérkőzést követő rövid értékelés Kostas Keramidas vezetőedző részéről: – Ez egy nagyon szoros és jó mérkőzés volt. A csapatunk lényegében egy új csapat, új edzőkkel és játékosokkal, akik különböző kosárlabda filozófiával érkeztek. Próbálom mindenkinek átadni az elképzeléseimet, filozófiámat. Egész idő alatt keményen dolgoztunk az edzéseken, de sajnos a vírushelyzet miatt nem tudtunk úgy felkészülési meccseket játszani, ahogy szerettük volna, így még mindig dolgoznunk kell azon, hogy a csapat összecsiszolódjon, megtaláljuk a megfelelő kémiát. A mai mérkőzésen küzdöttünk. Nekem az egyik mottóm: Küzdeni egészen a legvégéig. Nem biztos, hogy mindenki a legjobb formában volt, de valamennyi játékosom küzdött végig. És itt van valami, amit szeretnék elmondani. Nem tudom, lehet hogy ez probléma, de el kell mondanom, hogy a hazai csapat 33 büntetőt dobott, mi csak 15-öt. Én nem gondolom, hogy mi ennyire rossz csapat lennénk és ennyire sokat szabálytalankodnánk. Nem tudom ez hogy történhetett. Véleményem szerint valamilyen varázslatos, mágikus módon nekünk minden érintésünk szabalytalan volt, a másik félnek pedig nem. Többek között ezért is az utolsó 6-7 percet irányító nélkül kellett lejátszanunk. Katerina a válogatottban palánk alatt játszik a 4-es poszton, de mivel a kinti posztokra már csak kevésbé tapasztalt fiataljaink voltak, így neki kellett megoldani ezt a feladatot. Ez nem szerepelt a terveinkben. Ennek ellenére küzdöttönk, megvolt a tervünk a mérkőzésre, a lányok próbálták követni ezt a tervet. Még mindig van időnk, hogy tovább dolgozzunk és kijavítsuk a hibáinkat.

Katerina Sotiriou görög játékosunk véleménye: – Mindenek előtt mindig is tiszteljük az ellenfelünket, így elsőként gratulálok a DVTK-nak. Másrészt, ahogy vezetőedzőnk is mondta, egy új csapat vagyunk, új edzői stábbal, egy kis görög közösség, aminek én örülök. Azért örülök ennek, mert az edzőink szeretnék átadni a csapatnak a mi filozófiánkat, a szenvedélyes görög szellemiséget, és ma nagyon büszke vagyok a fiatal tehetséges magyar játékosokra, ahogyan küzdöttek. Ez kimondottan jó lehet a magyar kosárlabdának is, szóval nagyon büszke vagyok rájuk. Az eredmény sajnos nem az lett, amit vártam, mert én ma győzni szerettem volna ezen a meccsen. Azt gondolom, hogy nagyon jól teljesítettünk és csapatunknak ez még csak az első lépés volt. Ahogy edzőnk is mondta, a COVID miatt nem tudtunk elegendő meccset játszani, ez is számíthatott most. Csapattársaimnak gratuláltam a hozzáálláshoz, és ezt a hozzáállást meg is kell tartanunk. Ezen nagyon sokat dolgozott a stáb a felkészülési időszakban és ez szerintem nagyon fontos. Ma veszítettünk, de ez egy lecke volt számunkra, amiből remélem, hogy tanulunk és a következő meccset már megnyerjük.

Földi Attila (DVTK edzője): – Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, amely szoros végjátékot hozott. A végén a saját malmunkra hajtottuk a vizet, de azt gondolom, hogy már korábban is eldönthettük volna ezt a találékozót. A miénk is új csapat sok fiatallal, talán emiatt is jönnek holtpontok a játékunkba. Csak az a fontos, hogy megszereztük a második győzelmünket.

Aluinvent DVTK-VBW CEKK Cegléd 71-69 (16-17, 19-11, 21-22, 15-19)
Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Pozsonyi László, Györfy Rúben.
DVTK: Medgyessy 15/3, Aho 3/3, Pusztai 7, Kiss A. 8, Vitola 13. Csere: Mokango 10, Vukov 12/3, Kányási 3, Frindt. Vezetőedző: Földi Attila.
Cegléd: Ortiz 15/3, Révész L. 2, Sotiriou 25/3, McBryde 7, Kobolák. Csere: Moore 7, Bozóki 8/3, Böröndy D. 5, Szirony, Kuttor. Edző: Kostas Keramidas.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...