12.3 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

Ez történt Cegléden 100 éve 11.

Ahhoz, hogy valamit szeretni tudjunk előbb meg kell ismernünk. Így van ez városunkkal is. Az „Ez történt Cegléden 100 éve” cikksorozat célja az, hogy megismerve városunk múltját még jobban kötődhessünk Ceglédhez.

 „MODERN RENDSZERŰ SZÉPSÉGÁPOLÁS Arcgőzölés, arcmassage, szeplős, pattanásos, lobbos arc kezelésére, szemölcsök, anyajegyek eltávolítása fájdalom és utónyom nélkül. Hajeltávolítás, manikűr, fésülés. Fogad egész nap, vasárnap is. PATAKI BENŐNÉ kozmetikai intézete Czegléd, Szarvas-utca 23. szám.” (Czeglédi Kisgazda Czegléd, 1920. 22-ik szám. Vasárnap, május 16. 3. o.).

„ELADÓ modern szép ebédlő berendezés valódi bőrszékekkel és uri szoba bőrgarnitura. Ugyanott egy kiszolgáló kisasszony felvétetik. Rákóczi-út 36. (Czeglédi Kisgazda Czegléd, 1920. 22-ik szám. Vasárnap, május 16. 3. o.).

„SZÉLHÁMOS. A hét folyamán lefüleltek városunkban egy csalót, aki tart. huszárfőhadnagynak adta ki magát s így beférkőzött mindenhová, hogy aztán mindenkit megkárosítson. Az ipse megérezvén a kellemetlenséget, elszelelt, de Paládics állomáson elcsípték. (Czeglédi Kisgazda Czegléd, 1920. 20-ik szám. Vasárnap, május 2. 3. o.).

„NYUGDÍJASOK KÉRÉSE. A város nyugdijas alkalmazottai valami segélyt kérnek a várostól. E szegény emberek havonta 100 korona körüli összeget kapnak. Ezen még koplalni sem lehet. A városi közgyűlés remélhetőleg segíteni fog a szegény nyugdíjasokon.” (Czeglédi Kisgazda Czegléd, 1920. 20-ik szám. Vasárnap, május 2. 3. o.).

„KÖRÖZÉS. Az utóbbi hetekben a czeglédi, nagykőrösi, dánosi és irsai határban ismeretlen tettesek több gazdának a házát kirabolták. Rendszerint, mint pótcsendőrök kérnek bebocsájtást; öten vannak, akik közül az egyik 30-35 évesnek néz ki és rendesen civilruhában jár, a többi 20-22 év körüli katonaruhás, derékszíjjal és pisztollyal vannak felszerelve.  Felhivjuk a gazdák figyelmét a fenntírt adatokra, elfogásuk esetén a legközelebbi csendőrőrsnek vagy rendőrségnek átadandó.” (Czeglédi Kisgazda Czegléd, 1920. 15-ik szám. Vasárnap, március 28. 3. o.).

„TÁNCMULATSÁG. Az Ujvárosi Olvasó-Egylet ifjusága f. évi április hó 5-én (húsvét másnapján) az Ujvárosi Olvasó-Egylet helyiségében táncmulatságot rendeznek, melynek tiszta jövedelme a rendőralapra fordíttatik.” (Czeglédi Kisgazda Czegléd, 1920. 15-ik szám. Vasárnap, március 28. 3. o.).

„UGYERI VASUT. Az Ugyertáji érdekeltség a Csemői vasútból kiágazólag vasutat akar építeni egyelőre a Seregélyesig, majd Vacson át Őrkényig. Az érdekeltség első megbeszélése a múlt vasárnap volt. Ugylátszik össze lehet hozni a vasutat. Gazdasági szempontból igen fontos volna ez s a városnak is támogatnia kell.

Összeállította: BORDÁS-GIESZ ISTVÁN

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...