4.1 C
Cegléd
2024. március 8. péntek
spot_img

Budapesten is nyerni tudott a CEKK

A jól hajrázó Cegléd győzött a Ludovika-FCSM Csata otthonában a női kosárlabda NB I alapszakaszának szombati játéknapján. A 20 pontos Tinara Moore vezérletével idegenben nyerni tudó ceglédiek átvették a vezetést a bajnokságban. A Cegléd csapata holtversenyben vezeti az NB I-et szombaton legyőzött ellenfelével.

A remek második félidei játékának köszönhetően a PINKK-Pécsi 424 csapata legyőzte a vendég ZTE-t. A nagy különbségű győzelemből Vári Zita 24 ponttal vette ki a részét.

A cekk.hu tudósítása:

Bár az ötödik fordulóban sem sikerült minden mérkőzést megrendezni, mi játszottunk és bizony jól jártak és jó mérkőzést láttak azok a szurkolóink, akik elkísérték a csapatot a Ludovika Arénába. A hét második felében érkező új játékosunk Ruják Nóra is bemutatkozhatott csapatunkban, sikerült időben elintézni minden papírmunkát.

A szerdaihoz hasonlóan jól kezdtük a mérkőzést, 9-2-re vezettünk, mikor a hazaiak időt kértek és próbálták rendezni soraikat. Sajnos ezt sikerrel tették és felzárkóztak, a negyed végére egy pontosra csökkent az előnyünk (10-11 volt az állás).

A második negyed is kiegyenlített játékot hozott, hol az egyik, hol pedig a másik csapat vezetett néhány ponttal, de a szünetre semmi sem változott, nálunk volt a minimális, egy pontos előny (33-34).

A harmadik negyedben volt egy kisebb rövidzárlatunk, kapkodva játszottunk, amit a Csata ki is használt, elléptek és bár a játékrész végén kicsit tudtunk faragni a hátrányból, a fehér mezesek még így is 6 ponttal vezettek (50-44).

A rövid szünetben megpróbáltuk rendezni a sorokat és nagyon jól is kezdtük a záró felvonást, még egy perc sem telt el, máris feljöttünk 50-48-ra, ezúttal pedig az időkérés sem segített a hazaiakon, mert 50-51-nél már nálunk volt az előny és ugyan egy duplával még tartotta magát a Csata, de a folytatásban már nem engedtük ki kezünkből a mérkőzést. A 36. percben már 52-59 volt az állás, két perccel a vége előtt pedig már 10 pont volt a különbség (54-64). Végül ezen kicsit tudtak faragni a hazaiak, de csapatunk nem kapkodott, jól menedzseltük az időt és a megszerzett előnyünket, így a dudaszó pillanatában 61-69 állt az eredményjelzőn.

A lányok ismét nagyot küzdöttek és fegyelmezetten játszottak, aminek meglett az eredménye. Persze, ahogy ebben a sűrű menetrendben eddig sem, így most sem dőlhetünk hátra és örülhetünk a sikernek, mert szerdán már újabb forduló következik.

Így látták az edzők:

Tursics Krisztián: – Ellenfelünk kiválóan játszott, ránk erőltette az akaratát. Nemhiába tartottunk tőle, hiszen tudtuk, hogy a csapatot rutinos játékosok alkotják. Próbáltuk gyorsítani a játékunkat, de sok hibát vétettünk, sok volt az eladott labdánk és rossz százalékkal is dobtunk, a ceglédi kispadról pedig Ruják Nóra extra teljesítményt nyújtott.

Kostas Keramidas: – Sikerült jól felkészülni a mérkőzésre, tudtuk, hogy jól kell kezdenünk, és ez sikerült is. A találkozó közben volt egy kisebb hullámvölgyünk, ezt ellenfelünk kihasználta. Ám tudtunk újítani, a védekezésünket összeszedtük, így sikerült megnyerni a meccset.

LUDOVIKA-FCSM CSATA–VBW CEKK CEGLÉD 61–69 (10–11, 23–23, 17–10, 11–25)

Ludovika Aréna, 150 néző. V: Praksch, Tőzsér, Boros T.

CSATA: Horváth B. 6, LELIK 15/6, Mányoky R. 2, Hegedűs J. 8/6, Zempare. Csere: HAYES 23/9, Böröndy V. 5/3, Angyal B. 2. Edző: Tursics Krisztián

CEGLÉD: Ortiz 6/3, Révész L., Sotiriu 9/3, McBryde 6, Bozóki 6. Csere: Szirony, KOBOLÁK 12/6, MOORE 20, Gorjanácz, RUJÁK N. 10/6. Edző: Kostas Keramidas

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–7. 9. p.: 7–11. 13. p.: 20–16. 17. p.: 25–28. 24. p.: 41–38. 28. p.: 47–40. 32. p.: 50–51. 36. p.: 52–59. 38. p.: 54–64

cegledisport.hu/pudicszsolt – Fotó cekk.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...