3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Új ALDI nyílt a Mozdony utcában

Hónapokig tartó építkezés után a Mozdony utcában, a felüljáró lábánál a mai napon megnyitott az új ALDI áruház. Az épület teljes felújítása mellett kibővítették a parkolót, és az épület környezete is rendezetté vált. A 147. magyarországi ALDI megnyitása nemcsak egy új modern áruházat és nagyrészt hazai beszállítóktól származó, alacsony árú és jó minőségű termékeket jelent a ceglédieknek, de 20 munkahelyet is létrehoz. Lapunknak az építtető ALDI ügyvezető igazgatója, Kulcsár Dénes adott tájékoztatást az új áruházról.

– Az ALDI célja, hogy Magyarországon minél több vásárló számára tegye elérhetővé kiváló minőségű sajátmárkás kínálatát folyamatosan alacsony áron. Ennek érdekében, a vállalat felé jelentkező növekvő vásárlói igénynek eleget téve 2020. december 10-én az újabb üzletet nyit Cegléden, a Mozdony utcában, ahol egy korábban is élelmiszerüzletként működő ingatlant újít fel. A felújítást követően egy minden elemében megújult épületben a 147. magyarországi áruház nyílt a régi üzlet helyén. Az ALDI Magyarország ceglédi beruházása révén mintegy 20 új kereskedelmi munkahelyet is létrehoz a városban, a korábban itt működő üzlet több munkatársát is átvette, így összesen már több mint 40 embernek biztosít munkát és karrierlehetőséget a kiskereskedelem területén.

Az áruház megnyitása után a ceglédi és környékbeli vásárlók immár két, a Pesti úti mellett a Mozdony utcai ALDI-üzlet közül választhatnak. A két áruház jól kiegészíti majd egymást, hiszen a Pesti úti, Ceglédbercel felé eső ALDI elsősorban a gépkocsival érkező vásárlók számára jelent kényelmes és gyors bevásárlási lehetőséget, addig a szintén nagy parkolóval rendelkező Mozdony utcai, központi fekvésű üzlet a buszpályaudvar és vasútállomás közelsége miatt a gyalogosan érkező vásárlók számára is ideális választás lehet. Az ALDI országosan egységes, jellemzően sajátmárkás termékekből álló kínálatot biztosít vásárlói számára, amelyben kiemelt helyet kapnak a magyar termelők és élelmiszer-feldolgozók. A mintegy 1800 árucikkből álló szortiment több mint fele magyar beszállítóktól származik. A sertés- és szárnyashús kategóriában szinte valamennyi termék magyar forrásból érkezik, míg a zöldség-gyümölcs esetében főszezonban akár a kínálat 80%-át is hazai termelők biztosítják.

– Láthattuk, hogy nagyobb területen zajlottak építési munkálatok: ezek során milyen munkálatokat végeztek?

– A felújítás során teljes egészében megújult az üzlet homlokzata, tetőszerkezete és az üzletbelső is, továbbá teljesen új gépészetet – légtechnikát, hűtés-fűtés rendszert – és modern, energiatakarékos, LED-alapú világítástechnikát kapott az épület, miközben az ALDI ügyelt arra, hogy megőrizze annak értékes építészeti jellegzetességeit. A vásárlók kívül-belül a legújabb ALDI-üzletképpel találkoznak majd. A munkálatok során a vállalat teljes egészében elbontotta, majd újjáépítette a parkolót annak valamennyi rétegrendjével, illetve megújult a parkoló alatti víz-, szennyvíz- és csapadékvízhálózat is, de a bekötő út hibáit, kátyúit is kijavította az áruházlánc. A parkoló területére hulló csapadék tisztítását újonnan kiépített olajfogó műtárgy látja el. Megújult az üzlet körüli zöldterület is, számos újonnan ültetett cserje és fa esztétikus megjelenést nyújt az épület környezetének és összességében a korábbi elhanyagolt állapottal szemben javítja a városképet az ALDI új áruháza.

– Mekkora területen, milyen szolgáltatásokkal és hány férőhelyes parkolóval várják a vásárlókat?

– A Mozdony utcai üzlet mintegy ezer négyzetméteres eladótérrel várja a vásárlókat, amelyben a bejáratnál elhelyezett új zöldség-gyümölcs pult, beljebb pedig modern hűtő- és mélyhűtőpult kapott helyet. Az üzlet szolgáltatásait a látványpékség helyben sütött pékárui teszik teljessé. A gépkocsival érkező vásárlókat egy 96 férőhelyes parkoló, a biciklivel közlekedőket pedig fedett kerékpártároló várja. Az ALDI az új áruházával szeretné megszólítani a tömegközlekedéssel utazókat is, hiszen a közvetlen szomszédságban található a buszpályaudvar és a vasútállomás, így gyalogosan is könnyen elérhető a kényelmes és modern vásárlási lehetőség. A nyitás után a felújítás ideje alatt szünetelő bankautomata szolgáltatásait is igénybe vehetik a vásárlók.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Kívánom, hogy az üzletekben – multikban-túltelített kerületben megtalálja a helyét, és árazás szempontból is ALÁmenjen a konkurenciáknak, mert ha nem, nem lesz hosszúéletű. Manapság a vásárlók javarésze 10 Forintos árrésért is képes mást választani. A majd 2 tucat munkahely, munkavállaló foglalkoztatása az, ami nekem nagyobb örömöt okozott, mint maga az új üzlet nyitása!

    Hajrá, sok sikert, és sok vusszatérő vásárlót!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...