4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Hamisított metszőollók százaira akadt a vámhatóság Cegléden

Több száz hamis FELCO 2 metszőollót semmisített meg magyar vámhatóság Cegléden. A magyar határon lefoglalt hamisítványokat egy Kínából érkező konténerben találták meg , amely tele volt különféle árucikkekkel. Az illetékes szervek vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, mi lett volna a hamisítványok végső célállomása. A hamis metszőollók acél és alumínium anyagát a megsemmisítés után újrahasznosítják.

A metsző- és vágóeszközöket gyártó svájci vállalatnak, a FELCO-nak szembesülnie kellett az óra- és luxusmárkák gyakori problémájával, a hamisítással. A hamisítványok felfedezése egy magyar vámtiszt leleményességének köszönhető, aki egyben amatőr kertész, és maga is használ FELCO szerszámokat. Azonnal felismerte a hamis eszközöket, és értesítette a feletteseit, valamint a FELCO magyarországi importőrét. Ez utóbbi pedig nyomban kapcsolatba lépett az anyavállalattal, miután megszerezte a magyar vámhatóság által lefoglalt termékeket.

“A hamisítás nem csupán az óra- és luxusipart érinti. Mi is hosszú évek óta rendszeresen szembesülünk ezzel a problémával. A FELCO 2 metszőollót másolják le messze a leggyakrabban” – magyarázza Stéphane Poggi, a FELCO SA társ-vezérigazgatója. ” Csak ennek az egy szállítmánynak a lefoglalása 20.000 eurós átveréstől mentette meg a vásárlókat”.

A magas hozzáadott értékű, minőséget, tartósságot és megbízhatóságot sugárzó FELCO-eszközök gyakran válnak hamisítás áldozatává. A hamisítványok főképp Ázsiából származnak. A gyakran igen alacsony áron kínált, rosszminőségű hamisítványok számos országba eljutnak, elsősorban az amerikai és európai piacra, általában az Amazon vagy az eBay online webáruházon keresztül.

Forrás, további részletek az OTS oldalán itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...