7.4 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Kettős emberrablás

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta annak a nagykőrösi férfinek az ügyében, aki 2017 decemberében több rablási cselekményt is elkövetett. Egyik esetben társával több órán át fogvatartott két férfit, fenyegette illetve bántalmazta, majd az egyikük elengedését pénzhez kötötte.

Az Ügyészség beszámolója szerint a férfi 2017. decemberében egy nagykőrösi benzinkút parkolójában a teherkocsijában ülő férfitól elvett 10 ezer forintot és egy mobilt. KÉT HÉTTEL KÉSŐBB KECSKEMÉTEN MÁR TÁRSÁVAL ERŐSZAKKAL ELVETTE EGY FÉRFI AUTÓJÁT, MAJD UNOKATESTVÉRÉVEL EGYÜTT BEKÉNYSZERÍTETTE ŐKET EGY HÁZBA, AHOL ÓRÁKON ÁT FOGVATARTOTTÁK ŐKET. Ezután magukkal vitték a két elrabolt férfit, az egyiktől pedig az elengedéséért cserébe 10 ezer forintot követeltek. Azonban mindkét férfinak sikerült elmenekülnie és értesítették a rendőrséget.

Még ugyanezen a napon az emberrabló az M5-ös autópálya parkolójában arra akart kényszeríteni egy nőt, hogy adja át neki a kocsija kulcsát, majd élettársával együtt megfenyegette őket. A pár szintén értesítette a rendőrséget, a zsaruk pedig a helyszín közelében el fogták a két férfit, akik csak részben ismerték el a bűncselekmények elkövetését.

A Kecskeméti Törvényszék elsőfokú ítéletében a férfit emberrablás és más bűncselekmények miatt 10 év börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra, míg társát rablás és más bűncselekmények miatt 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség mindkét terhelt esetében a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosítása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik is fellebbeztek.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a terheltek bűnösségének megállapítása törvényes azonban a kiszabott büntetés és mellékbüntetés aránytalanul enyhe. A büntetett előéletű, több, kiemelkedő tárgyi súlyú, személy, illetve vagyon elleni erőszakos bűncselekményt megvalósító vádlottakkal szemben a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás lényeges súlyosítása indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Forrás: Borsonline.hu – A kép illusztráció

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...