20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

„Nekünk minden élet számít”

Interjú Földi László országgyűlési képviselővel

„A koronavírus-járvány elvitte a 2020-as évet, értékes életektől és eredményektől fosztott meg bennünket, de Magyarország erős és egységes maradt, ami az egészségügyi és a gazdasági védekezés frontján is kiemelkedő sikereket hozott” – mondta lapunknak Földi László, Cegléd, Nagykőrös, Abony és környékük országgyűlési képviselője. A Fidesz-KDNP-s politikus szerint a választókerület is jól teljesít, 2021 tehát a visszakapaszkodás, a 2022-es pedig újra a felívelő fejlődés éve lesz.

– Hogyan értékeli a járványkezelést?

F. L.: Országos és helyi szinten is kiemelkedően sikeresnek tartom, de az első szó, mint mindig, most is az együttérzésé és a háláé. Részvétem fejezem ki a betegségben elhunytak hozzátartozóinak, mihamarabbi maradéktalan gyógyulást kívánok a szenvedőknek. Elismeréssel tartozunk minden magyarnak, aki betartja a nagyon kényelmetlen szabályokat. Az orvosok, az ápolók és a mentők mellett kiemelem az oktatásban, a rendvédelemben, a kereskedelemben és a közszolgáltatásban dolgozók szerepét is. Ők azok, akik egy ilyen válság idején is működtetik az országot. A veszteségek árnyékában is látnunk kell a közös siker fényét. Az igazi megoldás természetesen a vakcina. A megszokott életünket csak akkor kaphatjuk vissza, ha mindenki beoltatja magát, aki teheti. Arra kérek mindenkit, hogy regisztráljon az önkéntes, ingyenes, hatásos és biztonságos védőoltásra levélben vagy a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Ha sorra kerül, akkor adassa be magának. Én is ezt fogom tenni. Ez az egyetlen felelős magatartás. Az aggodalmakat egy bizonyos szintig megértem, de azokat mélyen elítélem, akik nem hallgatnak a világszínvonalú szakembereinkre, politikai érdekből – mint az ellenzék – az oltás ellen hergelnek. Ez történelmi felelőtlenség, ami felett a történelem fog ítélni már 2022-ben. Egy biztos: nekünk minden élet számít.

“Elismeréssel tartozunk minden magyarnak, aki betartja a nagyon kényelmetlen szabályokat”

– A járvány munkahelyeket is veszélyeztet a mi vidékünkön is.

F. L.: Így van, de a kormány és a Fidesz-KDNP erről a frontról sem késett el a csapataival. Ma Magyarországon csak néhány ezerrel kevesebb ember van munka nélkül, mint közvetlenül a járvány előtt. Sok támogatást adunk az embereknek, a családoknak és a vállalkozásoknak a hitelmoratóriumtól a bérkiegészítésen át, a lakásfelújítási támogatáson keresztül az adómentességig. A miniszterelnök úr legutóbb a 25 év alattiak jövedelemadó-mentességét jelentette be. Ezekre azért van pénz, mert a kormány az elmúlt években felelősen, fegyelmezetten gazdálkodott, forrásokat tartalékolt, a pandémiára gyorsan és érdemben reagált. A baloldallal ellentétben nem a segélyezésre, hanem a munkára és a családra alapozta a társadalmat. A járvány erős gazdaságot talált Magyarországon, minden reményünk megvan arra, hogy erős gazdaságot is hagy maga után. 2021 tehát a visszakapaszkodás, a 2022-es pedig újra a felívelő fejlődés éve lesz. Összességében azt tudom mondani, hogy a koronavírus-járvány elvitte a 2020-as évet, értékes életektől és eredményektől fosztott meg bennünket, de Magyarország erős és egységes maradt, ami az egészségügyi és a gazdasági védekezés frontján is kiemelkedő sikereket hozott.

Dr. Körtvélyesi Attilával, Nagykőrös alpolgármesterével – A Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program keretében készült sportpark és egy 400 méteres futókör a Cifrakertben

– Ön személyesen mire büszke az elmúlt időszakban végzett munkáját illetően?

F. L.: A dolgomat végzem, amivel a választók megbíztak. A büszkeség nagy luxus ilyen időkben, mert elbizakodottá tehet. Szem vagyok a láncban. Országgyűlési képviselőként a szavazatommal minden olyan döntés mellé odaálltam, amely hozzájárul a válságból való kilábaláshoz. Az ellenzék állításaival ellentétben, a parlament mindvégig dolgozott. Az elmúlt évben a plenáris viták időtartama 590 óra, a bizottsági üléseké pedig 350 óra volt. 400 napirend előtti és 300 napirend utáni felszólalás, valamint 600 azonnali kérdés hangzott el. A kormány 4300 írásbeli kérdést válaszolt meg. Közben aktívan tárgyaltam a választókerületet érintő infrastrukturális és munkahely-teremtő beruházásokról, mert nem hagyhatjuk a koronavírusnak, hogy leállítsa az életet és fejlődést. A járvány versenyképességi próba is. Aki most megtorpan, az a jövő vesztese lesz. Előre kell menekülni, és akkor az már nem is menekülés, hanem támadás.

Kis Miklóssal, Nyársapát polgármesterével – A Cegléd-Nagykőrös közötti kerékpárútnak köszönhetően kerékpárral is biztonságosan megközelíthetővé válik a település

– Milyen nagyobb célja van a hátralévő időszakban?

F. L.: Megőrizni és gyarapítani az általam képviselt települések munkahelyeit, felújítani az utakat, újakat építeni az autósoknak és a kerékpárosoknak. Támogatni a kormány járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezését, és személyesen, aktívan is tenni azért, hogy az emberek minél nagyobb számban beoltassák magukat a koronavírus ellen, mert a vakcina egy világraszóló tudományos eredmény, ami milliárdok életét fogja megmenteni a Földön.

Pető Zsolttal, Abony polgármesterével – A fejlesztések nem állnak meg Abonyban sem

– Milyen konkrét helyi, térségi fejlesztések várhatók a térségben?

F. L.: Az elmúlt időszakban több kormánydöntés született, amely a térség régóta várt beruházásait tartalmazza. Ilyen a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium teljes felújítása, a Cegléd-Nyársapát-Nagykőrös közötti kerékpárút, a 4601-es számú út Nagykőrösről az M5-re vezető szakaszának felújítása. Kormánydöntés előtt áll a Kecskemét és Nagykőrös közötti 441-es számú főút felújítása, a Cegléd-Csemő közötti kerékpárút megépítése, valamint a megnövekedett forgalom miatt Nagykőrösön a Piac környékének felújítása egy körforgalom építésével együtt. Hamarosan ezekről is végleges döntés születhet. Reményeim szerint tavasszal elindulhat a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház nagyberuházása, amelynek egyik eleme egy új rendelőintézet építése. A másik nagy eleme pedig a kórház teljes rekonstrukciója: sürgősségi osztály fejlesztése, a főépület komfortfokozatának javítása, a kórtermek 2-4 ágyassá alakítása, saját fürdőszobával, új korszerű konyha és mosoda kialakítása, termálkút.
Ezek a hírek is bizonyítják, csak egy kis türelem kell még. Jelenleg első az emberélet és a munkahelyek megőrzése, és a családok támogatása, de amit ez a kormány eldönt, azt megvalósítja.

Dr. Csáky András polgármester és Dr. Ferenczi Norbert frakcióvezető társaságában a Cegléd Ipari Park II. üteme projektnyitón

– Dr. Csáky Andrással, Cegléd ellenzéki támogatással megválasztott polgármesterével milyen az együttműködés?

F. L.: Egy országgyűlési képviselő és egy, a választókerületében lévő település polgármesterének együttműködése nem lehetőség, hanem kötelesség. Jelenlegi polgármesterünk figyelemreméltó politikai pályája a konzervatív MDF-től és személyesen Antall József néhai miniszterelnöktől vezetett el azokhoz a pártokhoz, amelyek a konzervatív örökség megtagadására építik ideológiájukat és főleg a gyakorlatukat. Ez politikai szempontból kétségkívül egyedi pálya. Ugyanakkor Cegléd számomra sokkal fontosabb, mintsem, hogy arra koncentráljak, ami elválaszt, hiszen a testület többségével egyébként is egy közösséget alkotunk. Sokkal inkább az foglalkoztat, ami összeköt: a választók megbízásából Cegléd fejlődésére „szerződtünk”. Ezt a szerződést teljesítenünk kell. Én ezért dolgozom. Bízom benne, hogy az ellenzék részéről már elstartolt 2022-es kampány a polgármester úrból sem öli ki a kompromisszumkészséget és a felülemelkedés képességét. Az “én ajtóm” mindig nyitva áll.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....