2.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Sajtóközlemény: VEKOP-8.5.1 „Idegen nyelvi készségek fejlesztése

A Ceglédi Szakképzési Centrum 2018. augusztus 1. és 2020. december 31. között megvalósult projektjének keretei között 312,50 millió forint európai uniós támogatás segítségével nyílt lehetőség a térségből érkező jelentkezők idegen nyelvi készségeinek fejlesztésére. A vissza nem térítendő támogatásból megvalósult projekt során a Ceglédi Szakképzési Centrum a képzésben résztvevők számára nem csupán idegen nyelvi készségeik fejlesztéséhez, hanem szakmai és munkaerő piaci lehetőségeik bővítéséhez is lehetőséget biztosított.
A Ceglédi Szakképzési Centrum VEKOP-8.5.1-17-2017-00007 azonosítószámú „Idegen nyelvi készségek fejlesztése” című pályázatának alapvető fejlesztési célja a szakképzés és felnőttképzés támogatása, illetve fejlesztése volt, de további fontos feladatként szükséges kiemelni a gazdaság igényeihez igazodó képzési intézményrendszer erősítését, valamint a tanuláshoz való hozzáférés javítását is.
Az idegen nyelvi képzések megvalósítása hozzájárult a munkaképes korú lakosság munkaerő-piaci készségeinek fejlesztéséhez, valamint a gazdaság igényeihez igazodó képzési intézményrendszer erősítéséhez.
A projekt közvetlen célcsoportját a 16-65 év közötti, idegen nyelvből készségekkel nem vagy alacsony szinten rendelkező, legfeljebb középfokú végzettségű vagy szakképesítéssel rendelkező munkaképes lakosság tagjai alkották.
Az engedélyezett angol és német nyelvű 120 órás képzések megvalósítása során a Ceglédi Szakképzési Centrum a jelentkezők egyéni tudásának figyelembevételével online kurzusok bevezetésével és mentori szolgáltatás nyújtásával kívánta tovább segíteni a résztvevőket a nyelvtanulás területén.
A nyelvi képzések Cegléden, Nagykátán, Monoron és Gyömrőn kerültek lebonyolításra, ezzel területileg is biztosítva a minél könnyebb elérhetőséget.
Az idegen nyelvi képzések megvalósítása az alábbiak szerint valósult meg:
Idegen nyelv

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
A projektről bővebb információ a http://ceglediszc.hu/vekop-8-5-1-17-2017-00007/ oldalon olvasható.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...