10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Ebrazzia az Ugyerben

Újabb állatvédelmi ellenőrzést tartottak január 28-án az Ugyerben. Az állattartókat most is a rendőrség, az önkormányzat, az állatmenhely munkatársai, mezőőrök és hatósági állatorvos kíséretében ellenőrizte. Az ebrazzián ismét részt vett a terület önkormányzati képviselője Tarr Felicián is.


Ugyerben évről évre egyre nagyobb problémát jelent a gazdátlan vagy szabadon kószáló ebek nagy száma. A lakossági panaszok, bejelentések tették szükségessé az újabb ellenőrzést, melynek célja az ebtartás szabályainak betartatása és a megszegők elleni fellépés volt. Sajnos, több helyszínen találtak a szakhatóságok borzasztó körülmények között tartott kutyákat. A gyepmesteri feladatot is ellátó Állatmenhely a közösségi oldalán így számolt be a tapasztalatokról:


„16 kutyát hoztunk be a menhelyünkre! Ők megmenekültek, de mennyien vannak halálra ítélve hasonló körülmények között?! Az egyik anyakutya 6 kölykét a kidőlt fa alatt lévő gödörbe szülte. Csak nehezen lehetett őket megközelíteni, kiszedni a gödörből. Még borzasztó belegondolni is, hogy a fagyos földön esőbe-hóba feküdtek a pici kutyák. A másik anyakutya kölykei kutyaház nélkül a fal tövében a földön húzódtak meg, a többi szanaszét a ház körül! Természetesen gazdáik nincsenek a kutyáknak legalább is ők ezt állítják, így megbüntetni és felelősségre vonni sem fogják őket, bár a határozatot még ezután fogjuk megkapni! Csak megjegyzem csendben kb. 300 kutyát az Ugyeri részről már elhordtunk és mindig pótolják!” – számolt be az Állatmenhely.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...