9.4 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Nettó 2,54 milliárd forintból készül el a sportcsarnok

Megnyitotta a mai napon a sajtó részére a kivitelező a felújítás alatt álló Gál József Sportcsarnokot, ahol Ványi Zsolt ügyvezető vezette körbe az érdeklődőket az építési területen.
Dr. Csáky András polgármester a Ceglédi Hírmondónak elmondta, 2022 nyarára készülhet el a közel kétszer akkora méretű létesítmény. A 6.000 négyzetméter nettó alapterületű új Gál József Sportcsarnok felújításához 500 millió forintot biztosított a Ceglédi Kosárlabda Egyesület és a Ceglédi Kék Cápák Sportegyesület részére az Önkormányzat. Az építményen belül 2 db 40×20 méteres terem kerül kialakításra. Ez párhuzamos rendezvények megtartására ad lehetőséget. A versenycsarnok kétoldali lelátóval fog rendelkezni. Maga az épület a Rákóczi út felé, a strand kerítéséig terjed majd a tervek szerint, s a Gubody park irányába is egy ekkora résszel fog bővülni. Mind a Rákóczi, mind a Köztársaság út felé is szélesedik az építmény. A polgármester azt is elmondta, a beruházás forrásigénye nettó 2,54 milliárd forint, melyből 0,5 milliárd forint az állami támogatás.
A kiviteli tervek részben most készülnek, és ennek során törekszenek olyan technikai megoldások kialakítására, melyek a későbbi üzemeltetési költséget mérséklik. Ezen technikai megoldások módosíthatják a költségvetés nagyságát.
Fotó: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....