13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Csúszós utakra kell számítani

Fél hat óta 15 munkatárssal és 12 munkagéppel takarítja Cegléd útjait, kerékpárútjait és járdáit az Elastic 91 Kft. Elsősorban nem a néhány centis hó miatt aggódnak az útkezelők, hanem az előrejelzések alapján várható hosszan tartó, kemény fagyok adnak kihívást.


Dengi Zsolt, a köztisztaságért felelős Elastic 91 Kft köztisztasági ágazatvezetője lapunknak arról számolt be, hogy az önkormányzattal kötött szerződésben szereplő utakon, járdákon, kerékpárutakon először eltolják a havat, majd sóval, síkosságmentesítővel kezelik az aszfaltfelületeket.


– Két nagy útszóróval, 4 kis úttakarító géppel és 5 járdatakarítóval folyamatosan végzi a munkát a teljes, 15 fős munkatársi gárda. Az időjárás előrejelzések szerint sok hóra nem kell számítani, de vészesen csökken a hőmérséklet, ezért a fagyás és ezzel a csúszós utak jelentik majd a problémát. Jelenleg a 2-3 centis havat letoljuk az utakról és utána kezeljük sóval a felületet, ami így ki tudja fejteni hatását bizonyos hőmérsékletig, akkor is, ha ráesik a hó. – mondta el Dengi Zsolt, aki hozzátette: nem az összes ceglédi belterületi út tartozik a kezelésükbe, csak az önkormányzattal kötött szerződésükben szereplők. A városba vezető nagyforgalmú külső utak a Magyar Közúthoz tartoznak, a belső utak tisztításáért pedig egy másik köztisztasági cég felel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....