4.9 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Színes kerámiák a kirakatban

A közelmúltban autómmal a Pesti úton haladva a városközpont felé a jelzőlámpánál piros jelzést kaptam. Többször is jobbra néztem és egy üzlet kirakatában sok érdekes, színes kerámiatárgyat vettem észre. Legközelebb mikor időm engedte, bátorkodtam bemenni. Egy igen kedves hölgy fogadott: Adri, aki a kerámiákat készíti. Arról érdeklődtem felőle, hogy alakult, hogy ezzel foglalkozik.

– Ungváriné Csontos Adrienn vagyok, kerámiakészítő. Gyerekkorom óta vonzódom az agyagból készült tárgyakhoz. 1997-ben (a gimnáziumi tanulmányokkal párhuzamosan) részt vettem egy kétéves képzésen Dorogon, mely kerámiaformázó képesítést adott. 12 éve költöztem Ceglédre férjemmel és két gyermekünkkel. Hat éve vettem egy hagyományos lábbal hajtós fazekas korongot és egy nagy tömb agyagot. Így kezdődött…

Egy év gyakorlás után mertem megmutatni az általam készített tárgyakat a Facebook oldalamon. Azóta a követőim száma átlépte a bűvös ezret. Rengeteg gyakorlás, tapasztalás, kudarc és újrapróbálkozás van mögöttem. Munka mellett, hobbiként készültek a kerámiák. Harmadik éve vagyok főállású vállalkozó és nagyon szeretem, amit csinálok. Az alkotásban örömöt, megnyugvást találok és kiteljesedhetek. Ezt az érzést szívesen adom át gyermekeknek, felnőtteknek a kézműves foglalkozások alkalmával.

Kellemesen elbeszélgettem Adrival és mondtam neki, hogy szívesen megszámolnám mennyi szép alkotása van. De olyan sok, hogy végül nem győztem megszámolni és feladtam a számolást. Adri! Te viszont ne hagyd abba az alkotást és ehhez kívánok neked kitartást és jó egészséget!

Józsi bá’

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...