4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Mácz István új könyve

A napokban töltötte be 87. évét Mácz István, korábbi katolikus pap, Cegléd első szabadon választott polgármestere, százezres példányban kiadott könyvek írója, aki épp egy új könyv kiadásán dolgozik, ami a napokban kerül nyomdába. A Szent István Társulat gondozásában megjelenő Találkozás a keresztre feszítettel című könyv kiadását a Ceglédi Panoráma és a Dél-Pest Megyei Panoráma kiadója támogatja. A Ceglédi Panoráma olvasói számára nem ismeretlen a szerző, hiszen egy évtizeden keresztül jelentek meg írásai lapunkban.

Fedlapterv

A Nagyböjtre időzített megjelenéssel is hangsúlyozza a könyvecske célját a szerző: kiváló elmélyedésre, elgondolkodásra az ünnephez közeledve. Feltenni a kérdést leginkább magunknak: vajon mi is a Nagypéntek és Húsvét igazi üzenete? A kötetben találkozásokat mutat be az író, Jézus és halála, feltámadása körüli időkben vele kapcsolatba kerülő emberek között. Elgondolkodtató: ezek a személyek akár mi is lehetnénk… Minden találkozás, egy lehetőség, hogy kapcsolatba kerüljünk Vele, vagy hogy elutasítsuk. A választás rajtunk áll!

„Világjárvány. Félelemben élőkkel, fertőzöttekkel, haldoklókkal lett népes a föld minden országa. Lehetetlen nem találkozni velük. Velük? Igen. És Vele, aki azt mondotta “beteg voltam és meglátogattatok…amit egynek tesztek az emberek közül, nekem teszitek…” JÉZUS KRISZTUSRÓL van szó, aki első keresztútját a halálig Jeruzsálemben járta. Ma azonosul a szenvedőkkel. Lehetetlen nem találkozni Vele. Átöleled vagy eltaszítod?! Szidod vagy véded? – Ez az írás segít találkozni Vele. Az evangéliumokban szereplő találkozásokat mutat be. Ellene vagy mellette, akik a Megfeszítettel élni akarnak…Örökké. Őszintén kívánom, találkozzál Vele.” – ajánlja olvasói figyelmébe könyvét Mácz István a kötet hátlapján.

Lapozz bele a könyvbe itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....