12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Kátyú a felújított Jászberényi úti felüljárón

Dr. Csáky András polgármester is beszállt abba a vitába, amelyben ellenzéki politikusok között robbant ki a Jászberényi úti felüljáró kivitelezése kapcsán.

Február 14-én Horváth Gábor Jobbik politikus fényképekkel illusztrálva tette közzé, hogy a néhány hónapja felújított Jászberényi úti felüljáró már repedezik. „Mennyibe is került? Annak idején, mikor a felüljáró felújítása mellett voksoltunk, nem ez volt az elképzelés. Ezért kellett hetekre 2 irányból lezárni a forgalmat? (…) Kíváncsian várom, milyen lesz az új sportcsarnok kivitelezése és ki teszi szóvá a valódi és érdemi hibákat. A kormánypártiak mutyiznak, az ellenzék bohóckodik és így beáll a sorba. De hát mi már csak ilyenek vagyunk. Ha megdobnak kővel, visszadobjuk kenyérrel.”…– írta Horváth Gábor, aki nem kímélte az ellenzéki önkormányzati képviselőket sem.


„Van, aki méhecskézik vagy fát ültet. Van, akinek apartmanja van és ezért terjeszti elő az idegenforgalmi adó csökkentését, miközben 2 milliós pályázati forráshoz jut. Van, aki megszavaz mindent, végkielégítéstől kosárcsarnokig. Van, aki meg sem szólal, miközben a háttérben a fideszesekkel egyeztet és sorolhatnám. Ha értékelni kéne a munkájukat, nem tudnám. Talán mindössze Ági és Áron jegyei görbülnének. Hihetetlenül szánalmas amit csinálnak. Csoda-e, ha a Fidesz ennyire erős. Az ellenzék nem akkor bohóc, ha az Orbánék bohócos plakátokat csinálnak róluk, hanem akkor bohócok, ha ilyen plakát nem készül.”

Dr. Csáky András polgármester így reagált a posztra: „Nem szokásom bejegyzésekre reagálni, mert számos alkalommal tapasztalom, hogy a kritikát megfogalmazók aktivitását nem mérséklik az ismeretek hiánya. Horváth úrnak, mint az előző testület tagjának tudnia kell, hogy a felüljáróról nem szavaztak, csupán az annak két szélén – reményeim szerint – az idén első félévben megvalósuló kerékpár sávokról. Bár az sem kizárt, hogy azt sem tudta miről szavaz. A felüljáró két szélének (fel- és levezető szakasz) újjáépítését az út üzemeltetője, a közútkezelő végezte saját költségén. A képen is jól látható, hogy a régi és az új útszakasz találkozásánál keletkezett az igen sekély “kátyú”. Az elmúlt napok időjárása alapján nem csodálkozom. Elegendő egy hajszál vékonyságú repedés és a több mint mínusz 10 fokos éjszakák kialakítják a felületes hiányt. A hiba nem akadályozza a forgalmat, nem balesetveszélyes. Holnap természetesen jelezni fogjuk az illetékeseknek. Biztos vagyok benne, legkésőbb a kerékpárút építésével egyidejűleg kijavítják a hibát. Ugyanezt tennénk, ha a volt képviselő úr e-mailban jelezte volna az észlelt problémát. Ahogy szokták mondani a stílus, maga az ember.”

Innentől heves szóváltás alakult ki Horváth Gábor és László Ágnes önkormányzati képviselő között is, melytől nem állt messze a személyeskedés. Végül F. Tamás szakmai érvei csitították el a vitát: „ez a dilatáció természetes mellékhatása a véleményem szerint. Ha nem a dilatációnál reped fel, az egész útszerkezet károsodna. A fagy által károsodott felületet tavasszal ki kell javítani, kátránnyal feltölteni. Egyrészt az új aszfaltréteg természetes mozgása a hídszerkezeten, illetve a fagy okozta ezt. Tavasszal ki kell javítani és megy az élet tovább… Ezt nem mondanám rossz kivitelezésnek, a fizika törvényei ellen nem lehet mit tenni.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....