17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Hírek a Kossuth Múzeumból

Mi történik a Kossuth Múzeumban, ha nincsenek nyitva a kiállítások? – tette fel egy bejegyzésben a kérdést a kiállítóhely közösségi oldala, ahol fényképekkel mutatják be, milyen munkákat végeznek a múzeum munkatársai a jelenlegi helyzetben, mintegy bepillantást engedve a kulisszák mögé.
 
„Kétségtelen, hogy a múzeumok tevékenységének leglátványosabb eleme a kiállítás. Látványos, de nem az egyetlen, hiszen a gyűjtés és a nyilvántartás is hozzátartozik a működési engedélyhez, sőt ez utóbbiak nélkül a kiállítás sem jöhetne létre… A járvány miatt a kiállításaink jelenleg zárva vannak; sajnos, a legfrissebb hírek szerint március 15-éig ez így is marad. Február utolsó hetét ezért a Kossuth Múzeum “Tükör valék…” című állandó kiállításának “felfrissítésére” használtuk fel. A múzeum valamennyi munkatársa – Bartúcz Jánosné, Dávid Zoltánné, Gyura Sándor, Hetényi László, Kisfaludi István, Mala Enikő, Nyíri Konrád, Reznák Erzsébet, Zakar József – részt vesz nagytakarításban.
A Kossuth-kultusz ceglédi hagyománya 2014-ben az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére is felkerült. A jeles hagyomány egyik éltetője a Kossuth Múzeum. Kossuth Lajos bútorai, személyes használati eszközei, róla készült fotók, ábrázolások, vele kapcsolatos emléktárgyak, pénzek, életének dokumentumai, a ceglédi 100-as küldöttség tablója a 19. századi magyar történelem pótolhatatlan darabjai. (Kisfaludi István felvételei)” – számolt be a kiállítóhely.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....