8.9 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Képviselői látogatás Újszilváson

Földi László országgyűlési képviselő Újszilváson egyeztetett a folyamatban lévő beruházásokról dr. Petrányi Csaba polgármesterrel. A képviselő elmondta: évek óta töretlen Újszilvás fejlődése és több folyamatban lévő beruházáshoz nyert el a település állami támogatást.
„Elindult a Belügyminisztérium támogatásával létesült gyümölcsfeldolgozó üzem próbaüzeme, melynek célja a munkahelyteremtésen túl, hogy az önkormányzati gyümölcsösökből származó gyümölcs, hozzáadott értékkel történő feldolgozása, értékesítése a helyi lakosságnak. Az óvoda területére, egy kétcsoportos, új bölcsőde építésére nyert forrást a település, a beruházás hamarosan elkezdődik. Az Újszilvási Tan- és Sportuszoda létesítése utolsó fázisához érkezett, hamarosan birtokba veheti a lakosság a létesítményt. A központi sportépület kibővítése zajlik, ahol egy olyan tornaszoba kerül kialakításra, mely egyrészt fallabdapályaként, másrészt gimnasztikai jellegű sport, aerobic és egyéb tánctevékenységek végzésére alkalmas.

A Magyar Falu Program keretében is több beruházás is folyamatban van: indul az Abonyi út mentén jelenleg meglévő, mintegy 3,5 kilométeres kerékpárút szakasz felújítása, szintén hamarosan elkezdődik az 1,6 km-es új kerékpárút kivitelezése is Tápiószele-Újszilvás-Abony összekötő út újszilvási közigazgatási területén, valamint az Ady Endre úton egy kisebb jellegű játszótér is megépül.” – számolt be a képviselő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...