4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

A Ceglédre hozzák a fővárosi betegeket

A fővárosi és Pest megyei kórházak leterheltsége miatt a mentőknek kell megtalálni, hogy hol van szabad ágy. Keddtől az intézkedés visszavonásáig 15 intézmény, akár Cegléden vagy Vácon is köteles fogadni a fővárosi és a Pest-megyei belgyógyászati betegeket. – írta meg a Klubrádió híroldala.

Mint korábban beszámoltunk róla, Cegléden is erősödik a járvány, de a ceglédi kórházban egyelőre még csak az egyharmada foglalt a koronavírusos betegek számára elkülönített ágyszámnak.

Már olyan nagy a fővárosi és a Pest megyei kórházak belgyógyászatainak a leterheltsége, hogy az országos tiszti főorvos felfüggesztette a területi ellátási kötelezettséget.

Ez azt jelenti, hogy a mentősöknek oda kell vinniük a beteget, ahol éppen van hely, írta meg a Népszava egy hozzájuk került dokumentum alapján. A dokumentum szerint keddtől az intézkedés visszavonásáig 15 intézmény köteles fogadni a fővárosi és a Pest-megyei belgyógyászati betegeket, legyen az például Cegléden vagy Vácon.

A szabad kórházi ágyak megtalálása pedig a mentősök feladata lesz. A belgyógyászati osztályok túltelítettségének az oka, hogy az osztályok nagy részét COVID-osztályokká alakították át, így sokkal kevesebb hely jut az olyan betegeknek, akik más belgyógyászati panasszal érkeznek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...