3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Hozzuk ki a COVID helyzetből legjobbat!

Covid-mini-interjú sorozatunkban ismert ceglédieket kérdezünk arról, milyen változást hozott az életükbe a már több mint egy éve jelen lévő járvány és azzal összefüggésben lévő korlátozó intézkedések? Milyen új dolgokat tanult ebben az időszakban és milyen tervei vannak a karanténidőre?

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó átesett a Covid-fertőzésen még ősszel. Jelenleg éppen külföldi edzőtáborban tartózkodik, ott értük el telefonon.

– Mennyire változtatta meg az életed a járvány?

Nagyon. A mai napig érzem a Covid hatását, több hétig voltam beteg, majd hetekig lábadoztam és elég sok kiesett az edzésmunkából. A mai napig érzek fáradékonyságot, ezt mástól is hallom, hogy hónapokig megmarad. Egyébként pedig nagyon hálás vagyok, hogy legalább most sportolhatunk. Tavaly nagyon nehéz volt, amikor minden leállt, edzés, tábor és versenyek is. Most, még ha különleges egészségügyi protokollhoz kell is alkalmazkodni, próbálok én is betartani minden szabályt, mert így legalább ezeken a kereteken belül versenyezhetünk. Muszáj alkalmazkodni az új körülményekhez és nem panaszkodni. Ha változtatni nem tudunk, ellene tenni meg még kevésbé, akkor hozzuk ki belőle a legjobbat és várjuk a csodát, a járvány végét!

– Társasági emberként, hogy éled meg a korlátozó intézkedéseket?

Nem egyszerű, hiányzik a normális élet, de mi azért az utazások alkalmával találkozunk a sporttársakkal, még ha szigorú szabályok, tesztelés előzi is meg, aminek eredményére karanténban kell várni.

– Olimpiára készülsz?

A hírek szerint az olimpia meg lesz tartva, ugyan a buborékrendszerrel, de megtartják. Hogy nekem lesz-e olimpia, az még kérdés. A kvalifikációs folyamatban Törökország, Portugália, Oroszország világversenyein és a magyarországi világbajnokságon át vezet az út. Akinek meglesz a kvótája, az megy az olimpiára, akinek nem, az a tévé képernyőjén át élvezi majd a játékokat…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...