8.4 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Több lábon kell állni

Covid-mini-interjú sorozatunkban ismert ceglédieket kérdezünk arról, milyen változást hozott az életükbe a már több mint egy éve jelen lévő járvány és azzal összefüggésben lévő korlátozó intézkedések? Milyen új dolgokat tanult ebben az időszakban és milyen tervei vannak a karanténidőre? Tóth Pál séf hazaköltözött Ceglédre és próbálja kényszer szabadságát hasznosan eltölteni.

– Hogyan változtatta meg a járvány elmúlt egy éve az életed?

– Nagyon megváltozott az életem, mert a köveskáli Kővirág étteremben augusztusban felmondtam és novemberben mentem volna az új helyemre, de azóta is minden zárva van. Hazaköltöztem Ceglédre, megszületett a kislányom, sokat vagyok a családdal, olvasok, fejlesztem magam. Emellett vannak privát vacsoráim, illetve néhány étteremnél tanácsadó vagyok: megírom az étlapot, majd betanítom az ottani személyzetet. Vannak megkeresések tévék részéről, ezekre is készülök. Jelenleg saját éttermem, konyhám nincs, de most már hiányzik, hogy „élesben” főzzek…. Az elmúlt egy év alatt én is átértékeltem a prioritásokat, de a szakma is átalakult, sajnos nem a jó irányba, tartok tőle, hogy vissza fog fejlődni a hazai gasztronómia és vendéglátás.

– Mit értékeltél át?

– Az első karantént úgy érzem hasznosan töltöttem, mert megírtam a könyvemet, amire nagyon büszke vagyok, ebből azért bevételem is származik, amire szükség van. Azt tanultam meg, hogy több lábon kell állni, nem elég, hogy egy területen vagy jó. Aki csak a vendéglátáshoz ért, az most nagy bajban van. A másik, hogy az elmúlt 4 évben rengeteget dolgoztam és ebből vissza kell vennem. Nem kell szó szerint belehalni abba, hogy valaki séf, a következő munkahelyemen ezt mindenképpen figyelembe veszem. Most pedig meg kell tanulni az alkalmazkodást ehhez az új helyzethez, mert mást nem tehetünk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...