14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Az állat helyett annak gazdáját találta el

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki le akarta lőni egy ismerőse kutyáját, ám az eb helyett annak gazdáját találta el.

A vádirat szerint az elkövető csemői ingatlanja padlásán még évekkel ezelőtt talált egy régi, kétcsövű sörétes vadászpuskát és hozzá öt töltényt. Emellett 2020 nyarán beszerzett mellé egy olyan teljesítményű légpuskát is, amely már lőfegyvernek minősült.

2020. augusztus 10-én a tettes a két tölténnyel megtöltött sörétes vadászpuskával megjelent egyik csemői ismerősénél. Azért érkezett oda, hogy ismerőse kutyáját lelője, mert tudta, hogy a házikedvenc elszabadult, majd kárt tett a környéken egy háziállatban.

A férfi indulás előtt alkoholos italt fogyasztott, sőt, amikor megérkezett, a kutya gazdája is megkínálta pálinkával. Beszélgetésük közben elárulta szándékát, majd – a kutyát meglátva – lövésre emelte a fegyvert, ám ittassága miatt alkalmatlan volt arra, hogy normálisan célozzon. A fegyver elsült, mielőtt még célozhatott volna vele, a kilőtt sörétólmokkal pedig a kutya gazdájának jobb lábfejét találta el, amelyet emiatt részben amputálni kellett.

A Ceglédi Járási Ügyészség fegyverrel való visszaélés és maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a férfivel szemben.

Ügyészség közleménye

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...