6.7 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Teltház a ceglédi kórházban

Közel van a teltházhoz a ceglédi Toldy Ferenc Kórház: a Covid-betegek ellátására meghatározott, csaknem 300 fős ágyszám lassan betelik, ahogyan a lélegeztetett betegek száma is eléri lassan a maximumot, miután a járvány harmadik hullámában tömegessé váltak a súlyos megbetegedések.  Mint korábban arról írtunk: helyben is tapasztalható, hogy a brit vírusmutáció sokkal fertőzőbb és súlyosabb tüneteket produkál, mint az eredeti és eltolódott a fiatalabb korosztály irányába a megbetegedések aránya. A városban terjedt a hír arról, hogy két 20 év körüli fiatal is elhunyt Cegléden koronavírusban, de ez, kórházi információnk szerint nem igaz.

A ceglédi kórházban az eddigi két Covid-osztály mellett a fenntartó most engedélyezte az Ápolási osztály átszervezését is Covid-osztállyá.  Cseppet sem egyszerű az osztály átalakítása, a kisebb problémát jelentette a betegek elhelyezésének megoldása: a 47 fő ápoltat a nagykőrösi kórház rehabilitációs osztályára szállították át. Az eddigi személyzet azonban nem elegendő az aktív betegek ellátására, így más osztályokról szerveznek át orvosokat, ápolókat a koronavírusos betegek ellátására.

Ezen kívül önkéntes egészségügyi személyzetet is várnak a ceglédi kórházba. Ezt az intézmény közösségi oldalán is közzétették: várják többek között azokat az egészségügyi szakembereket, ahol a betegforgalom a járvány miatt lecsökkent, azokat, akik nem közfinanszírozott szolgáltatónál dolgoznak, vagy az egészségügyi pályát elhagyókat, a közép és felsőfokú egészségügyi képzésben részvevőket, rezidenseket, szakorvos-jelölteket, orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatókat, egészségügyi OKJ-képzések hallgatóit – egyszóval mindenkit, aki a betegellátásban szakmai ismereteivel segíteni tud.

Közben gőzerővel zajlanak az oltások a kórházi oltóponton is: van olyan nap, amikor 1000 oltást adtak be a kórház munkatársai. Az oltás üteme a vakcinák érkezésétől függ, de ezen a héten eléri a 10 ezret a beadott oltások száma.

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....