12.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Hétvégére kész a kutyafuttató

A hétvégére előreláthatólag kész lesz a Szent Hubertusz parkban a kutyafuttató, melynek építéséről idén februárban született önkormányzati döntés. A kezdeményező a Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület volt, amelynek két tagja, László Ágnes önkormányzati képviselő és Varga Franciska Pest megyei képviselő a kezdetektől fogva a szívükön viselik a projektet.

„Sok ceglédi kutyabarát régi álma válik most valóra, hiszen az elmúlt években is voltak kezdeményezések kutyafuttató kialakítására, de megvalósulásuk elmarad. A Czigle Egyesület pályázati forrást nyert 200 000 Ft összegben a Tesco Magyarország “Ön választ, mi segítünk!” pályázatán, amit most a futtató kialakítására fordítanak. Szabó László a Czigle Egyesület elnöke még az év elején fordult kéréssel Dr. Csáky András polgármester úrhoz, hogy felajánlja ezt az összeget egy régi álom megvalósulására a városnak. Az összeg kiegészítésre szorult, de a képviselőtestület jóváhagyásával és polgármester úr támogatásával kiegészítésre került. A munkálatok március 24-én kezdődtek és előreláthatólag 2 napon belül a végéhez is érnek. A kutyafuttatót mintegy 300 nm alapterületű 120 cm magas drótfonatos kerítés veszi körbe. Az eredeti tervektől eltérően olyan kerítés kerül kiépítésre, ami harmonizál a környezettel, így a zöld színű csőoszlopos kerítés kerül megépítésre. A megépítést Török István egyéni vállalkozó koordinálja és a munka aktív részvevői között vannak az Egyesület tagjai és civilek is. Az építésnél használt eszközök egy részét pedig a Ceglédi Gépkölcsönző, Bognár László vállalkozó biztosítja. A kutyafuttató kivitelezését a VÁRVAG Nonprofit Kft. és a parkrendezők helyszíni szemléjét követően kezdték meg.

Cegléden is, mint több nagy városban egyre nagyobb szükség van a belvárosi környezetben épülő kutyafuttatókra, hiszen egyre több négylábú családtag él lakáson belül. A kutyafuttató egy fizikailag lehatárolt közösségi kutyás használatra kijelölt terület, ahol a gazdik felügyelete mellett, a kutyák szabad (póráz nélküli), biztonságos lemozgatására van lehetőség, és ahol az ebek a szociális életüket is élhetik fajtársaikkal szabadon. A kutyafuttató azon ebek számára készül elsősorban, ahol a társasházi környezet miatt nem biztosított a négylábú “családtagok” megfelelő mozgásigényének kielégítése. A jelenlegi jogszabály pedig nem teszi lehetővé az ember legjobb barátja számára a póráz nélküli szabad mozgást, kivéve az ilyen létesítményekben.

A tervek szerint idővel agility kutyajátékok is kerülnek a területre a négylábúak részére, ehhez viszont még forrásokra, támogatásra van szükség, de a szabad mozgás már így is biztosított. Reményeim szerint mindenki a házirend betartása mellett is élvezni fogja ennek a létesítménynek az előnyeit.” – számolt be közösségi oldalán László Ágnes.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...