12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Ungvári Attila bronzérmes Antalyában

Ungvári Attila bronzérmet szerzett az Antalyában megrendezett olimpiai kvalifikációs Grand Slam versenyen, ezzel nagy lépést tett a tokiói részvétel felé, hisz 500 pontot szerzett és több mint valószínű, hogy visszakerül az olimpiai részvételt jelentő zöld zónába.
Attila sorra hozta a kiélezett összecsapásokat. Elsőként a csehek ifjúsági világbajnokát, Adam Kopeckyt győzte le intésekkel, majd a lengyelek U23-as Európa-bajnoki ezüstérmese, Pawel Drzymal ellen nyert a hosszabbításban, ugyancsak intésekkel. Következett az olaszok junior-világbajnoka, Christian Parlati, aki ellen Karvaly kapott három intést, így a Ceglédi VSE judósa a vigaszágon folytathatta a küzdelmet. Ott az ötszörös Afrika-bajnok Mohamed Abdelaal volt az ellenfél, aki ellen vazarival szerezte meg a győzelmet Ungvári Attila.

„Nem érzem, hogy nehéz nap lenne mögöttem, igazából nem is fáradtam el, de azt tudtam, hogy az olimpiai kvalifikáció érdekében most már kell a nagy eredmény. Hogy minek köszönhető ez a bronz? Talán annak, hogy nagyon akartam ezt a sikert. Nem tudom, hogy hol állok a rangsorban, de ha sikerül az utolsó két-három versenyre átmenteni ezt a formát, akkor nem lesz baj” – mondta a versenyt követően Ungvári Attila.

„Jó mulatság, férfi munka” volt azonban az, amit Ungvári Attila (81 kg) tett a szőnyegen a pénteki nap folyamán, hiszen a ceglédiek Európa-bajnoki bronzérmese a bronzmérkőzésig menetelt el. Az ifjabbik Ungvárinak nagy szüksége volt már egy jó szereplésre, hiszen a múlt héten záruló tbiliszi Grand Slam-verseny eredményei következtében visszacsúszott az olimpiai rangsorban, elveszítette lehetőségét a szabad kártyára, így Antalyában nagy dobás kellett ahhoz, hogy ismét téthelyzetbe hozza magát.

És bizony most élni tudott a lehetőséggel Ungvári Attila, akit a lelátón ülve a 73 kilogramm második körében elbúcsúzó olimpiai ezüstérmes testvére, Miklós űzte-hajtotta a siker felé. Attila vigaszágról jutott el a bronzmérkőzésig, amelyen aranypontos hosszabbításban, vazarival verte a svéd Robin Paceket. Az olimpia szempontjából pedig Antalyában vastagon foghat a ceruza: Ungvári Attila 500 pontot jegyezhet fel, amivel több mint valószínű, hogy visszakerül az olimpiai rangsorban a tokiói részvételt jelentő zöld zónába.

***
Sajnos nem alakult jól a törökországi túra a negyven esztendős judós legenda, Ungvári Miklós számára: a Ceglédi VSE klasszisa a kazah Bagtbergenov ellen nagyon gyorsan, már a harmadik perc elején megkapta a harmadik intését, ez pedig azt jelenti, hogy Antalyában nem tudott közelebb kerülni az ötödik olimpiai induláshoz.
Forrás: Nemzeti Sport / Judoinfo.hu

CSELGÁNCS GRAND SLAM, ANTALYA
A magyarok eredményei
Férfiak. 73 kg. 1. forduló: Ungvári Miklós erőnyerő. 2. forduló: –Bagtbergenov (kazah) 0–10. 81. kg. 1. forduló: Tóth Benedek–Chilard (francia) 7–0, aranypontos hosszabbítás után; Ungvári Attila erőnyerő. 2. forduló: Tóth–Pacek (svéd) 0–10; Ungvári A.–Kopecky (cseh) 10–0. 3. forduló: –Drzymal (lengyel) 10–0 aranypontos hosszabítás után. Negyeddöntő: –C. Parlati (olasz) 0–10. Vigaszági mérkőzés: –Abdelaal (egyiptomi) 7–0. Bronzmérkőzés: –Pacek (svéd) 7–0 aranypontos hosszabbítás után

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....