14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Enyhült a korlátozás

Bár az utakon láthatóan megnőtt a forgalom a városban szerda este, a bevásárló központokban 20.00 óra után már csak viszonylag kevés ember tartózkodott a kijárási korlátozások enyhülése ellenére. A kormány mai nappal hatályba lépett rendeletének köszönhetően a kijárási tilalom este 10 órától reggel 5 óráig tart és az üzletek 9:30-ig nyitva tarthatnak.

Az üzletek reggel 5 és este 9:30 között nyitva tarthatnak

A korlátozó intézkedések lépcsőzetes feloldásának első üteméről szóló lakossági tájékoztatót Cegléd Város Önkormányzata is közre adta:
“Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. április 7. napján hatályba léptek a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021. (III. 27.) kormányrendeletnek a kettőmillió-ötszázezredeik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásához kapcsolódó rendelkezései.
Fentiek alapján 2021. április 7-től az alábbi szabályok vannak érvényben:
• a kijárási tilalom este 10 órától reggel 5 óráig tart;
• a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín nem köteles zárva tartani;
• az üzletek reggel 5 és este 9:30 között nyitva tarthatnak, de csak abban az esetben, ha biztosítják az alábbiak betartását:
 Az üzlethelyiségben átlagosan 10 négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat. E szabály alkalmazása során a 14. életévét be nem töltött kiskorú személyt, a 65. életévét meghaladott személy segítőjét és a fogyatékossággal élő személy segítőjét nem kell figyelembe venni.
 Az üzlet köteles gondoskodni arról, hogy a bejutásra várakozók – a közös háztartásban élők kivételével – egymástól 1,5 méteres távolságot tartsanak, a vásárlók számára a kézfertőtlenítés lehetősége az üzlet vásárlóterében folyamatosan biztosított legyen, az üzlet vásárlóterében a felületek fertőtlenítése folyamatos legyen, és a bevásárláshoz használt eszközök (kocsi, kosár) fertőtlenítése folyamatosan megtörténjen.
Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) és a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) kormányrendeletnek a fentiek által nem érintett előírásait (Pl.: maszkviselésre vonatkozó és egyéb közterületi magatartási szabályok, rendezvényekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok, stb.) továbbra is be kell tartani!
Tájékoztatjuk Önöket továbbá arról, hogy a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyfélfogadás továbbra is szünetel, a rendelkezés visszavonásig van érvényben.
Kérjük Önöket a fentiek megértő tudomásulvételére és elfogadására!”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...