16 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

“Nagyon jó lenne, ha véget érne már a járvány”

Hegedűs Ágota alpolgármester asszony igazi közéleti személyiség, a ceglédi közéleti és kulturális események rendszeres szereplője, emellett önkormányzati képviselőként is a kapcsolatok számítanak lételemének. Miben változott meg a mindennapi élete a Covid-járvány hatására? – kérdeztük tőle telefonos interjú során, abban a sorozatban, amelyben ismert ceglédieket kérdezünk meg a több mint egy éve életünk részét jelentő járvány és ahhoz kapcsolódó intézkedések okozta változásokról.

– Legfrissebb történetem arról, milyen hatással van az életemre a járvány: a húsvéti ünnepekre szerettem volna elutazni külföldre a lányomhoz és unokámhoz és csináltattam egy kötelező tesztet, ami meglepetésemre pozitív lett. Egyáltalán semmilyen tünetem nem volt, de így karanténban kell lennem tíz napot. Szomorú vagyok, hogy nem láthatom a családomat… Nagy szerencse, hogy március elején beoltattam magam, így nem lettem beteg, hiszen tudjuk, hogy az oltás nem a megbetegedéstől véd meg, hanem attól, hogy súlyos tünetek alakuljanak ki.

“Nagyon bánt, hogy nem tudok rendezvényekre, kiállításmegnyitókra járni” (Fotó Juhász István)

– A munkája minden szegmense fókuszában a kapcsolatok álltak a járvány előtt. Most viszont éppen ez változott meg, hogyan éli meg ezt a helyzetet?
– Nagyon bánt, hogy nem tudok rendezvényekre, kiállításmegnyitókra járni, nem tudom felköszönteni a szépkorúakat az önkormányzat nevében – én nagyon szeretem a munkámnak ezt a részét, amit most nélkülözni kell. Emellett, mint képviselő sem tudom úgy tartani a kapcsolatokat a körzetemben, mint eddig. Marad a munka hivatalos, papírformájú része, aláírások, adminisztráció és bár telefonon tudunk beszélni a polgárokkal és kollégákkal, de a kontaktus megszűnt és ez nagyon hiányzik. Hiszen én híd voltam az emberek és a hivatal között. Nem könnyű új formákat találni a kapcsolattartásra, például az interneten keresztül…. Nagyon jó lenne, ha véget érne már a járvány, ezért fontos, hogy oltassa be magát mindenki, hogy ha nem is olyan fesztiválszerű tömegben mint korábban, de legalább a kisebb rendezvényeket meg tudjuk tartani Cegléden is. Például főzhessenek együtt a baráti társaságok a laskafesztiválon, hogy újra meg tudjuk élni az emberi kapcsolatok éltető erejét.

– A korábbinál több szabadidővel hogyan gazdálkodik?
– Figyelem az interneten a hasonló nagyságú városok híradásait, ők milyen lehetőségeket találnak a járványhelyzetben és abból mit lehet tanulni. Emellett konkrét projektünk – amin a főépítész asszonnyal dolgozunk – a Szent György tér megújítása. Nem csupán parkosítást, új virágágyásokat tervezünk, hanem újragondoljuk az egész területet, hogy élhető közösségi teret varázsoljunk belőle. Mint magánember is több időm van, így elég sokat olvasok és kertészkedek. Hatalmas örömforrás számomra, hogy óriási kertünkben több, gyönyörű virágoskertet alakíthatok ki a két kezem munkájával.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...