13.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Feltehetően utoljára

A tizennyolcadik, egyben utolsó Európa-bajnokságán lépett tatamira Ungvári Miklós, aki az olimpiai kvalifikáció szempontjából Lisszabonban az utolsó szalmaszálba kapaszkodott bele, hiszen az ötkarikás rangsorban meglehetősen messze található a tokiói indulást jelentő kvótás helyektől – és szombaton sajnos mit sem változott pozíciója.

A negyven esztendős olimpiai ezüstérmes egy győzelmet követően a legjobb nyolc közé jutásért búcsúzott a török Bilal Ciloglu ellenében. Pedig bevallása szerint hosszú idő után végre jó formában érkezett a portugál fővárosba. A Ceglédi VSE klasszisa a Nemzeti Sport munkatársának nyilatkozott: „Kimondva-kimondatlanul pályafutásom utolsó Európa-bajnokságán szerepeltem és bíztam benne, hogy ennél azért előbbre jutok, mondjuk a legjobb négy közé, de a fiatalok ellen én már sajnos nem tudok labdába rúgni. Az olimpiai kijutás innen nézve már elég valószerűtlennek tűnik, talán csoda kellene ahhoz, hogy odaérjek és Tokió egy szép búcsúszimfónia lehessen az életemben” – magyarázta Ungvári Miklós, aki az Európa-bajnokságot követően beszéli át Nagy András sportigazgatóval a folytatást, azt, hogy részt vesz-e még a májusi kazanyi Grand Slamen vagy csak a júniusi budapesti világbajnokságon szerepel. Feltehetően utoljára. Hiszen ahogy Ungvári Miklós fogalmazott: „Sok kérdőjel már nincsen, lassan itt az út vége, el kell fogadnom, hogy a judogim felkerül a polcra.”

Testvére, a 32 esztendős Ungvári Attila a 81 kilogrammosok között azonban még küzd a tokiói indulásért. A jelenleg nemzeti kvótával rendelkező versenyző néhány héttel ezelőtt Antalyában bronzérmes lett a Grand Slamen, most azonban Miklóshoz hasonlóan ő is helyezetlenül zárt, hiszen a 16 között az Eb-ezüstérmes belga, Sami Couchi aranypontos hosszabbításban győzte le. Ebben a súlycsoportban lépett színre az MTK fiatalja, Tóth Benedek is, aki már első mérkőzésén kikapott az osztrák Shamil Borchashvilitől.

Forrás: judoinfo.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...