20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Nőket kényszerített prostitúcióra

Előbb Abonyban, majd külföldön is prostitúcióra kényszertettek nőket: most újabb családtagot vittek el bilincsben…

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztályának Emberkereskedelem Elleni Osztálya büntetőeljárást folytat személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, erőszakkal, fenyegetéssel, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt F. Mihály és testvére, F. Sándor abonyi lakosokkal, valamint apjukkal, a szolnoki F. Mihállyal szemben.

A Police.hu már korábban beszámolt arról, a gyanúsítottakat összehangolt akció keretében 2020. május 26-án fogták el a Készenléti Rendőrség munkatársai.

A büntetőeljárás során a nyomozók beazonosították F. Árpád 25 éves abonyi lakost, aki a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017-ben az F. Mihály és F. Sándor által prostitúcióra kényszerített sértett kizsákmányolásában tevékeny szerepet vállalt, őt a prostitúciós tevékenységének helyszínére szállította, illetve ott felügyelte.

F. Árpád megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2018-ban szerelmi kapcsolat színlelésével rábírt arra egy másik nőt, hogy végezzen prostitúciós tevékenységet és az abból származó bevételéből tartsa el őt. A sértett kezdetben Abony környékén végzett prostitúciós tevékenységet, de később a gyanúsított rábírta arra, hogy a tevékenységét külföldön – Németországban és Svájcban – folytassa.

A nőnek, aki ennek eleget is tett, bevétele nagy részét a gyanúsítottnak kellett küldenie pénzutalási szolgáltatókon keresztül. Egy idő után az áldozat megpróbált felhagyni prostitúciós tevékenységével, de ezt F. Árpád bántalmazással való fenyegetéssel és személyi szabadságának megsértésével megakadályozta. Magyarországra a járványhelyzet miatt tért vissza.

Ekkor a gyanúsított a házába bezárta, majd szoros felügyelet alatt tartotta. Többször bántalmazta, illetve arra kényszerítette, hogy regisztrálja magát egy szextárskereső oldalra és folytassa prostitúciós tevékenységét. A bevételét továbbra is elvette, azt magára és a családjára költötte. A rendelkezésre álló adatok szerint az áldozat külföldről többször utalt a gyanúsítottnak, összesen közel 3 millió forintot.

A fentiekre tekintettel a KR NNI Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztályának munkatársai a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetést Támogató Osztály műveleti egységével és a KR Rendészeti Igazgatóság állományával együtt 2021. április 20-án a kora reggeli órákban megjelentek F. Árpád gyanúsított lakcímén, ahol elfogták.

A gyanúsított terhére rótt emberkereskedelem bűntette öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....