9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Föld napja

Fűzfákat ültettek az április 22-ei Föld napja alkalmából a Pesti út bevezető szakaszán a Cegléd táblánál a Fidesz-KDNP ceglédi frakciójának tagjai. Amint a helyszínen dr. Ferenczi Norbert frakcióvezető, önkormányzati képviselő elmondta: reményeik szerint a Cegléd város jelképének számító, cigle néven is ismert fa csemetéi szépen fognak fejlődni a számukra kiválasztott területen és néhány év múlva szemet gyönyörködtető, terebélyes fákká nőnek.

Az Örkényi út környékén a Gerje partján tartott szemlét dr. Csáky András polgármester és Hegedűs Ágota alpolgármester a Föld napja alkalmából április 22-én. Hegedűs Ágota arról számolt be lapunknak, hogy a Gerje állapotát, tisztaságát mérték fel és megállapították, hogy a patak tisztasága elfogadható, nincs a környékén nagy mennyiségű szemét, de a téli nádat nem vágta le a fenntartó Kötivizig, amit jeleznek majd az illetékes hatóságnak. (További részletek itt…)

László Ágnes önkormányzati képviselő és Varga Franciska Pest megyei képviselő a Föld napja alkalmából kiállítást szervezett a Kossuth térre, amellyel
a környezetszennyezés súlyosságára hívják fel a figyelmet, hulladékból készült képekkel. „A kupakból készült állatokkal a gyereket is játékosan lehet oktatni a szelektív gyűjtés fontosságára, hiszen ezekkel az alkotásokkal nem sokkoljuk őket, mint egy műanyagtól elpusztult állat képével, mégis el lehet nekik magyarázni, hogy mennyire fontos, hogy a kupak, a műanyag vagy bármilyen hulladék ne az utcára, a vizeinkbe kerüljön, hanem a szemetesbe, legjobb esetben pedig újrahasznosításra. Csak ha Ceglédre gondolunk, akkor itt is évente 60-80 tonna illegálisan lerakott szemetet szednek össze. Rengeteg általunk szemétnek titulált dolog újra használható, vagy újrahasznosítható és ahogy egyre súlyosabb az ökológiai válság ennél fontosabb témát nem is igazán lehetne találni.” – számolt be akciójukról Varga Franciska.

Ötven új kis kőris-, hárs- és juharfát ültettek el a Föld Napján, április 22-én Nagykőrösön, a Cifrakertnél, városszerte pedig összesen 100 fa kerül kiültetésre egy nagy szabású fásítási program keretében. Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester, a körzet képviselője egyeztetett a helyszínen a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. szakembereivel, majd egy fát jelképesen el is ültetett. A nagykőrösi városvezetés fontosnak tartja, hogy a “Zöld Város” elnevezéshez méltóan, évente sok száz új fa kerüljön elültetésre a közterületeken, a lakossági fásítási akció keretében pedig a polgárok otthonainál is.


Ugyanezen a napon a jeles nap alkalmából szemétszedést szervezett a Nagykőrösi Lovas Sportegyesüle. A közösség tagjai a Kőrös-ér partján összegyűjtötték a mások által eldobott, kivitt szemetet. A sok szorgos kéz munkájának köszönhetően hamar megtisztult a terület. A Nagykőrösi Lovas Sportegyesület vezetői sem gondolták, hogy ennyi szemét gyűlik össze, a szemét elszállítását szolgáló lovaskocsi hamar megtelt, így az Egyesület egyik vezetője Molnár Dezső  és fia, az egyesület versenyzője, ifj. Molnár Dezső a család autója után akasztott utánfutóra pakolta fel a kocsiról lemaradt zsákokat. Az Egyesület közösségének munkáját Dr. Czira Szabolcs polgármester személyesen köszönte meg.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...