6.2 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

A felüljáró kifelé haladva használható!

Hosszú kocsisor torlódott fel hétfőn reggel Cegléden a Küldő-Kátai úti vasúti átkelőnél a városból kifelé. A piros lámpa sokáig várakoztatta az autósokat, de a forgalmi dugó kialakulása összefügghet a Jászberényi úti felüljáró félpályás lezárásával. Talán nem mindenkihez jutott el a hír, a felüljáró a városból kifelé haladva egy pályán használható a felújítások ideje alatt is, tehát a várost továbbra is el tudjuk hagyni a felüljárón keresztül.

A munka megkezdésének csütörtöki hírét Dr. Csáky András polgármester is megosztotta: „VÉGRE ELKEZDŐDÖTT! (megosztást kérek) Hosszú évek után végre elkezdődött a Jászberényi úti felüljárón a kerékpár sávok kialakítása. Ahogy korábban jeleztük a városból kifelé szabad a közlekedés, a várost azonban a felüljárót kikerülve lehet megközelíteni. A közlekedők türelmét és megértését kérem. Hivatalosan október 15-én fejeződik be az építkezés, de bízom benne korábban birtokba vehetjük a bicikli utat. Erre kértem a beruházót. Közlekedjünk óvatosan, vigyázzunk egymásra!” – írta oldalán a polgármester.

Mint korábban beszámoltunk róla, október 15-ig lezárják a Jászberényi úti felüljárót az ott megépítésre kerülő kerékpárúthoz kapcsolódó munkálatok miatt. Az építés teljes ideje alatt a gépjárműforgalom a városból kifelé egyirányú. A bejövő forgalom esetében a munkavégzés alatt a csatolt térképen látható terelőúton tudnak közlekedni, az alábbiak szerint:

A 311 sz. főút (Jászberényi út) lezárt szakaszának terelőútjaként a 4. sz. főút (Széchenyi u.) – 3116 j. (Külső Kátai út) – Ipartelepi út/M4 melletti 1. sz. szervízút útvonal kerül kijelölésre;

Az Ipartelepi és Malomtó szél utakon súlykorlátozás kerül bevezetésre: a 7,5 tonna feletti nehézgépjárművek behajtása ezekre az utakra csak célforgalommal lesz engedélyezett;

Az M4 autóúton Szolnok irányából érkező, Cegléd-Dél/Nagykőrös irányú fogalom számára a 4. sz. főút kerül terelő útként kijelölésre;

A gyalogos forgalom elől az átépítéssel érintett szakasz nem kerül lezárásra, az áthaladás részükre biztosított lesz.

A Cegléd, Autószervíz buszmegállók az építés idejére ideiglenesen áthelyezésre kerülnek az Ipartelepi út Infineon Technologies AG ceglédi üzeme előtti szakaszra, a mellékelt térképen ábrázoltak szerint.

A terelés következtében – a főút forgalma és a helyi adottságok ismeretében – feltehetően menetidő meghosszabbodással kell számolni, akár csúcsidőn kívül is.

Kérjük a Tisztelt Lakosság türelmét és azt, hogy ennek figyelembe vételével közlekedjenek, és a kijelölt terelő útvonalakat vegyék igénybe.” – szól Cegléd Város Önkormányzata közleménye.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Mióta tart ez az építkezés a Közép út főúttá lépett elő ,pedig előtte csendes élhető utca volt.
    Percenként kb 5-6 auto megy el.Mind átmenő forgalomból a nap 24 órájában,szünet gyakorlatilag nincs.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...