13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Épül a Jászberényi úti kerékpárút

A helyszínen tartott tájékoztatón mutatták be a sajtónak is a Jászberényi úti kerékpárút munkálatainak részleteit. A beruházás elkészültével az Északi – Ipari Kereskedelmi Övezet könnyen és biztonságosan megközelíthető lesz a többi városrészből érkezők számára, valamint a Szűcs- és Kernács telep lakói közvetlenül összeköttetést kapnak a város többi kerékpárútjához. A beruházás összköltsége több mint 351 millió forint.

Sajtóközlemény

MINTEGY 300 MILLIÓ FORINTBÓL ALAKÍTJÁK KI A KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉST CEGLÉDEN A VASÚTI FELÜLJÁRÓN KERESZTÜL A SZŰCS TELEPI VÁROSRÉSZRE

2021/05/03

Cegléd Város Önkormányzata egy sikeres VEKOP-5.3.2-15-2016-00026 azonosítószámú pályázat eredményeként több mint 290 millió forintot költhet kerékpárút kiépítésére. A megvalósítás során, a Jászberényi úton a körforgalomtól a vasúti felüljárón keresztül halad majd a kerékpár sáv illetve a kerékpárút, a Szűcs telepi városrészre az Ipartelepi útig. Ezzel az Észak – Ipari Kereskedelmi Övezet összekapcsolódik a várossal. A Jászberényi úton az alábbiak szerint alakul a kerékpáros és a gyalogos közlekedés:
– Az Ipartelepi úton az Infineon KFT.- nél gyalogátkelő helyet alakítanak ki.
– Az Infineon KFT.-től a Kosárhegyi útig a városba érkezve jobb oldalon elválasztott gyalog és kerékpárút lesz.
– A Jászberényi úton a Renault szalon és a Kosárhegyi út között gyalogos átkelőhely és kerékpáros átvezetés lesz a bal oldalra.
– A Kosárhegyi út és a malomtószéli körforgalom között a városba érkezve a bal oldalon egyirányú kerékpárút lesz, a jobb oldalon pedig kerékpáros nyomvonalat festenek fel a meglévő járda mellé.

A projekt közvetett eredményei: A beruházás elkészültével az Északi – Ipari Kereskedelmi Övezet könnyen és biztonságosan megközelíthető lesz a többi városrészből érkezők számára, valamint a Szűcs- és Kernács telep lakói közvetlenül összeköttetést kapnak a város többi kerékpárútjához, így biztosítva az itt élők könnyebb mozgását a városon belül. Ennek köszönhetően növekedhet a mindennapi közlekedési célú utazások esetén a kerékpáros közlekedési módot választók aránya. Így csökkenhet a károsanyag – kibocsátási szint, amely hozzájárulhat az élhetőbb és fenntarthatóbb városi környezet kialakulásához a térségben. A beruházásnak köszönhetően vélhetően csökkeni fognak a kerékpáros balesetek számai is, mivel a munkába járók és a városrész lakói is biztonságosan megközelíthetik úticéljaikat.
A projekt összköltsége: 351 629 545.-Ft.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.11.30.

Szokolai Attila sajtóreferens, Cegléd Város Önkormányzata

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....