17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Ungvári Attila: Grand Slam-arany, irány Tokió!

Ragyogóan szerepelt Kazanyban a Ceglédi VSE kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese: Ungvári Attila megnyerte pályafutásának első aranyérmét! Ez a siker szinte bizonyosan olimpiai indulást ér! – írta meg a judoinfo.hu.

Karvaly – ahogyan a sportágban mindenki ismeri – nem volt szerencsés a sorsolással, egyrészt a bemérkőzők közé került, ráadásul mindjárt az Ázsia-bajnok kazah Hamzával kellett összecsapnia. A ceglédi judós nem remegett meg a rá nehezedő teher alatt, egy vazarival, taktikus csatában legyőzte kihívóját.

A második körben sem volt sokkal könnyebb dolga, de az Ázsia-bajnoki ezüstérmes, két évvel ezelőtt Grand Slam-győzte koreai Li ellen is győzni tudott, a harmadik intéssel leléptették riválisát.

A tokiói olimpiáért már csaknem három esztendeje zajló versenyfutásban a legközelebbi ellenfél, a svédek Eb-bronzérmese, Robin Pacek következett. Pacek tizenkét kvalifikációs ponttal vezetett Ungvári Attila előtt, s ha Kazanyban győz, meg is tudja tartani előnyét a „direkt kvótások” között, a ceglédi judós pedig csak az utolsó szalmaszálban, a budapesti világbajnokságban reménykedhet. Csakhogy a tét ezúttal sem a mi fiunkat nyomasztotta, Ungvári Attila remekül harcolt, s az aranypontig tartó hosszabbításban ő tudta kiharcolni a továbbjutást.

S ha már lúd, legyen kövér! A negyeddöntőben a Puerto Ricó-i kontinensbajnok, Adrian Gandia sem találta az ellenszert, a hosszabbítás harmadik percében ellene is ipponnal nyert a magyar judós. Következett az elődöntő, amiről nem lehet sokat mesélni: az idén parádés formában versenyző, Tbilisziben és Antalyában is bronzérmes azeri Fatiyev már az első percben földre került, Karvaly pedig nem engedte ki a karmai közül. Nem véletlenül mutatta Karvaly a tatami szélén ülő edzőjének, Mester Dánielnek: fejben most nagyon ott volt!

A régen várt bravúros menetelés a kazanyi Grand Slam döntővel ért véget: a hazaiak Európa-bajnoka, Alan Kubecov ellen. Az orosz judóst korábban nem sikerült legyőznie, 2019-ben, a párizsi Grand Slam-tornán Kubecov jutott tovább kettejük párharcából. Kubecov igyekezett élni a hazai pálya előnyével, két intéssel vezetett is, de a hosszabbításra fordulva is remekül tartotta magát a magyar judós. Olyannyira, hogy Kubecov akcióját megkontrázva végül kicsikart egy vazarit, ami a hetedik magyar Grand Slam-aranyat jelentette, s alighanem tokiói indulást ér számára!

A harminckét esztendős Ungvári Attila pályafutásának tizennegyedik IJF World Tour-érmét szerezte meg, a 2017-es zágrábi GP-arany mellett egy újabb arany-, öt ezüst- és hét bronzérem van immár a gyűjteményében. Ez a bravúr pedig szinte biztosan olimpiai indulást ér számára, számításaink szerint hat befutó helyen álló riválisát is megelőzte, az utolsó kvalifikációs eseményen, a június hatodikán kezdődő budapesti világbajnokságon csak extrém esetben vehetik el Ungvári Attilától a tokiói indulás jogát.

Ráadásul azzal, hogy a ceglédi judós „direkt kvótát” szerez, a kontinentális szabadkártyánk „átszáll” Cirjenics Miklósra, aki egy jó szerepléssel mellesleg akár már pénteken Kazanyban ugyancsak beléphet a direkt kvótások közé – a Grand Slam-viadal egyetlen pénteki indulója lesz az Atomerőmű SE 100 kilogrammos judósa.

További részletek a judoinfo.hu oldalán itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....