14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Új berendezések a fűszerpaprika üzemben

Jászkarajenő Község Önkormányzata 2016-ban kezdte meg a helyben termelt, őrölt fűszerpaprika értékesítését, a korszerű gépparkkal megépült üzem hazai támogatásokból, a Belügyminisztérium által biztosított forrásból létesült, az azóta is folyamatosan működő üzem – igazodva a kereslethez – 2020 őszén újabb berendezésekkel bővült, melyhez a pályázati forrásokon túl az üzem bevételei teremtették meg a forrást.

Az üzem többek között egyedi tervezésű nagy kapacitású szárító berendezéssel, válogató szalaggal, szárazon  csumázó berendezéssel, homogenizálóval és egy a hagyományos őrlési technológián alapuló új őrlőköves malommal bővült. A zöld szemlélet jegyében immáron napelemes rendszer is fokozza az energiahatékonyságot.

Az üzem korszerűségén túl az előállított termék erősségét a termék alapanyaga adja.  Az előállított fűszerpaprika őrlemény az önkormányzat saját földjein, hagyományos módon elvetett, gondosan kiválasztott vetőmagból származik, melynek feldolgozása, így a termés szárítása, őrlése és csomagolása is helyben történik, további érték, hogy a szüreteléstől a szárításig minden munkafolyamat helyi munkaerő bevonásával valósul meg.

A független laborban végzett biokémiai és makrobiológiai vizsgálatok eredményei alapján kijelenthető, hogy az előállított fűszerpaprika őrlemény kiváló minőséggel, magas beltartalmi értékkel és egyedi termékjellemzőkkel rendelkezik.

A megtermelt és különböző kiszerelésben értékesített fűszerpaprika mintegy fele részben lakossági forgalmazásban kerül értékesítésre, melyhez a környező településekről az elmúlt években számos partnert, viszonteladót sikerült megnyerni, de a termékek kaphatóak lesznek többek között az elkövetkező hetekben megnyitó Jászkarajenői Fedett Piaccsarnokban is.

A lakossági forgalmazáson túl partnereink között tudhatunk több húsüzemet az ország szinte minden pontjáról, valamint Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb múltra visszatekintő halászcsárdáját is.

A közeljövőben az üzem tevékenységi körét bérőrléssel, bérszárítással kívánjuk bővíteni, továbbá a termékek országos elérhetőségének javítása érdekében a jaszpaprika.hu weboldalon keresztül hamarosan beinduló webshopban az idei évben megkezdődik az őrölt fűszerpaprika online kiskereskedelmi értékesítése.

Reményeink szerint a múlt évi országos rossz termésátlag és az ebből adódó drasztikus áremelkedés az idei évben nem fenyegeti a piacokat.

Palya István Kálmán polgármester

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...