11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Gulyás Gergely Cegléden

Városunkban tett rövid látogatást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki Földi László országgyűlési képviselővel tárgyalt a Covid-elleni oltási kampányról. Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízottal közösen áttekintették az oltásokat szervező Ceglédi Járási Hivatal munkáját is és látogatást tett a miniszter a Városházán, ahol egyeztetett dr. Csáky András polgármesterrel. A látogatás témája az átoltottság volt.

Csáky András polgármester Facebookján számolt be róla, önkormányzatunk nevében megköszönte az iparűzési adó csökkentésével kapcsolatban megszületett kormányzati döntést, mely szerint 388 millió forint szabadfelhasználású kompenzációt kap a város. “Ezzel kapcsolatban azonban jeleztem, hogy a folyamatban lévő beruházások forrásigénye jelentős mértékben megnövekedett, és reményemet fejeztem ki, hogy az ilyen jellegű pótlólagos igényünket támogatni fogják. Miniszter úr ígéretet tett, hogy amennyiben egy-egy beruházás kapcsán egyértelműen világossá válik, hogy annak költsége mennyivel emelkedik, akkor az utólagos forrásokat biztosítani fogják.” Megbeszélésükön a polgármester szóba hozta a rendelőintézet építését ill. kórház rekonstrukcióját ill. környezete várható forgalmi problémáit.

A látogatás folyamán elhangzott: az oltakozás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Mindegyik oltás biztonságos és védettséget nyújt a koronavírus okozta súlyos, halálos megbetegedések ellen. Csak az átoltottság tudja megakadályozni az újabb járványhullámot: egy ismételt szigorítás, vagy bezárás nagy kihívás elé állítaná az egészségügyet, de a gazdaság, és a magyar társadalom sem bírna el. Ezért fontos, hogy minél többen regisztráljanak és oltassák be magukat a rendelkezésre álló vakcinákkal.

“Az oltások felvételével Pest megye is nagyon jól áll, s még azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak a vakcinák között. Kiválóan szervezett a munka, ahogy megérkezik az oltóanyag, néhány órán belül pedig az oltópontokra vagy a háziorvosokhoz kerül” – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek, miután a járási hivatal népegészségügyi osztályán megtekintette az oltásszervezéssel kapcsolatos munkát.

A miniszter kitért arra is, hogy a panaszokat is empátiával és gyorsan kezelik. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Európában egyedülálló módon hatféle vakcinát tud Magyarország felhasználni, ami dinamikusabbá teszi az oltási folyamatot. Az Európai Unióban “az oltottság tekintetében a második helyen állunk, de nem a versenyzés a célunk”, hanem az, hogy mindenkit be lehessen oltani, aki szeretné megkapni valamelyik vakcinát – tette hozzá az államtitkár.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott az oltásban részt vevő szervezetekről szólva úgy fogalmazott, hogy az oltópontok, a háziorvosok, a szakrendelők és most már az oltóbuszok is egy menüt kínálnak az oltakozóknak. A vakcinákat érintő logisztikai folyamatot ismertetve közölte: az oltóanyag beérkezik az országba, a megyei kormányhivatali raktárakba, innen a járási hivatalok népegészségügyi osztályaira, majd az orvosokhoz, illetve az oltópontokra kerül.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...