5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Nyitás

Az oltási kampány újabb lépcsőfokához érkezve május 1-től nyithattak a kulturális intézmények, közösségi terek, hivatalok, látogathatók az uszodák és a sportesemények is – természetesen a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

A Kossuth Múzeum kiállításai május 8-ától látogathatók. A 18 éven felüli múzeumlátogatóknak a védettségi igazolványukat és maszkot vinniük kell magukkal. Múzeumpedagógiai foglalkozásokat, kiállításmegnyitókat és egyéb kulturális rendezvényeket egyelőre nem szervez a Kossuth Múzeum.

Újra lehetséges a látogatás az idősotthonokban is, de ott is szükséges a védettségi igazolvány. Aki rendelkezik a plasztikkártyával az épületben és az udvaron is találkozhat idős szeretteivel, akinek pedig még nincs használhatja továbbra is a konténeres látogatást.

A Ceglédi Városi Könyvtár május 4-én nyitott a 18 éven felüli védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. „A 18 éven aluliak a könyvtárat vagy önállóan, vagy csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják, életkorukat kétség esetén igazolni kell. A szülői felügyeletet igénylő kisgyermekek kizárólag védettséget igazoló személy kíséretében tartózkodhatnak a Gyermekkönyvtárban. Szülő, hozzátartozó nélkül nem áll módunkban fogadni őket. A Könyvtárba belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, a távolságtartás. Kérjük, belépés után is lehetőleg viseljen maszkot. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek továbbra is biztosítjuk a Könyvtár-pakkot, amely lehetőséget teremt a visszahozatalra, kölcsönzésre, tagság létesítésére vagy hosszabbítására.” – tájékoztat a könyvtár közleménye.

A Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalban május 10-től újraindul a személyes ügyintézés, erre azonban kizárólag előzetes – telefonon vagy e-mail útján történő – időpont egyeztetést követően, az ügyintézővel megbeszélt időpontban kerülhet sor. Időpontegyeztetésre és az esetleges telefonos ügyintézésre az ügyintézéssel érintett szervezeti egység alábbi telefonszámain van lehetőség, ügyfélfogadási időben.

A beadványok továbbra is elhelyezhetők a hivatal Kossuth Ferenc utcai bejáratánál, az épületbe vezető ajtóhoz kihelyezett kék gyűjtőládába is. A polgármesteri, alpolgármesteri és jegyzői fogadóórák is megtartásra kerülnek, a képviselői fogadóórák pedig május 23-tól indulnak újra.  A Hivatalban megrendezésre kerülő házasságkötéseken azonban továbbra is – a házasulandókat és tanúikat is beleértve – legfeljebb 10 fő vehet részt.

A Kossuth Művelődési Központ is május 10-től nyitja ki újra kapuit, a jegypénztár hétfőtől-péntekig 10-18 óráig nyitva tart. A jegypénztár látogatásakor maszk viselése kötelező, de a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek és felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára a programok látogatása alatt nem kötelező a maszkviselés.

A városi uszoda is megnyitott, az úszó és termálmedencék mellett a szaunavilág is használható a védett személyek, felügyeletük alatt lévő 18 év alattiak és a versenyzői igazolással rendelkező sportolók számára.

A hét végétől védettségi igazolvánnyal látogathatóak a hazai mérkőzéseink. A védett és felügyeletük alá tartozó kiskorúak nézőként részt vehetnek a sportmérkőzéseket és maszkot sem kell viselniük. Az edzések és edzőmérkőzések azonban továbbra is zártkapusak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...