7.7 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Elindult a lovasoktatás a Jászkarajenői Lovascentrumban

  1. június 1. napjától várja fiatalos lelkesedéssel és hozzáértő személyzettel a lovagolni vágyó kezdőket, újrakezdőket és haladó lovasokat a Jászkarajenői Lovascentrum.

A lovas komplexum, ahogy arról korábban is hírt adtunk, 2020 és 2021 között épült mintegy 245 millió forint összegű nemzeti forrásból, a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja keretében a Belügyminisztérium támogatásával. A beruházás részeként többek között egy fedett lovascsarnok, lószállások, oktatóterem és kiszolgáló helyiségek kialakítására került sor.

Lovardánk 7 hektáros területen kültéri és fedett oktatópályával várja a látogatókat, így bármilyen időjárás esetén lehetőség van az órák megtartására, a 18. év alatti lovasok kísérői pedig kedvezőtlen időben fedett helyen várakozhatnak.

Lovas oktatásra vasárnap kivételével a hét minden napjára be lehet jelentkezni,  a járványhelyzetre tekintettel ugyanakkor előzetesen telefonon szükséges egyeztetni az oktatókkal. Annak érdekében, hogy a korlátozások ellenére az érdeklődők megismerhessék a lovardát, és kedvet kapjanak a lovagláshoz, a Lovascentrum június 26-én szombaton nyílt napot tart.

A lovaglás, lovasoktatás mellett jelenleg a pusztakocsikázás érhető el szolgáltatásként, illetve igény esetén csoportok oktatására is lehetőség van, továbbá nyári lovastáborok szervezése is tervben van. A lovas szolgáltató tevékenység mellett a későbbiekben akár lovak bértartására is lehetőség lesz, mivel a rendelkezésre álló lóboxok – bár korlátozott számban – de erre is lehetőséget teremtenek.

Az Önkormányzat, illetve a Lovascentrumot üzemeltető Jászkarajenői Szolgáltató Nonprofit Kft. a későbbiekben mind kapacitásában, mind funkcióiban tovább kívánja bővíteni a létesítményt, igazodva a település lovas hagyományaihoz és a fogathajtó versenyek szervezése terén elért korábbi eredményeinkhez. A végső cél az, hogy a Jászkarajenői Lovascentrum komplex kikapcsolódást garantáljon az egész családnak, azáltal, hogy  időszakos rendezvényekkel, például hétvégi  családi napokkal várja majd a kikapcsolódni vágyókat, ahol a színvonalas lovas programokon és a lovagláson kívül egyéb sportolási lehetőség – szabadtéri foci- és kosárpálya – állatsimogató, színpadi műsorok, népi játszótér, hagyományos bográcsos ételek és food truck is várják az ide látogatókat.

Részletesebb információk megtekinthetőek a www.jaszlovascentrum.hu weboldalon.

Svircevic Nikola ügyvezető – Jászkarajenői Szolgáltató Nonprofit Kft.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...