2.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

5 nap alatt elfogták

A ceglédi zsaruk véget vetettek az akkumulátorok lopására szakosodott társaság működésének. Két település, 16 ellopott akkumulátor, négy gyanúsított. – írta meg a Police.hu.

Egy férfi tett bejelentést a Jászkarajenői Rendőrőrsön 2021. május 25-én reggel, mivel a településen egyik parkoló traktorából kiszereltek és elloptak egy akkumulátort. Hamarjában futott be újabb két bejelentés a rendőrségre, ugyanebben az időszakban, még két traktorból, valamint egy tehergépkocsiból összesen négy darab nagy teljesítményű erőtelepnek kelt lába.

A helyi zsaruk a bűnügyi nyomozókkal közösen megkezdték az adat- és információ gyűjtést, hamar kirajzolódni látszott a cselekményekkel összefüggésbe hozható – két vonalon is – tevékenykedő emberek köre. A nyomozás adatai szerint Törtelen és Jászkarajenőn összesen 16 akkumulátort szereltek ki és vittek el – a már azonosított – feltételezett elkövetők. A gyors és alapos felderítői munkának köszönhetően 5 nap alatt eljutottak a 31 éves F. Árpádhoz, a 20 éves M. Gusztávhoz, a 25 éves B. Róberthez, valamint az ellopott akkumulátorok megvásárlójához a 62 éves R. Andráshoz.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során az elkövetett cselekményeket mindannyian beismerték, részletesen vallottak a rendőröknek. Elmondásuk szerint jövedelem kiegészítés miatt, további értékesítési szándékkal lopták el az aksikat, tettüket azóta megbánták. A ceglédi nyomozók a lopássokkal gyanúsítható férfiaknál kutatást tartottak, ahol az akkumulátorok egy részét megtalálták és lefoglalták.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szabadlábon hagyásuk mellett a 62 éves R. Andrással szemben pénzmosás bűntette, a 31 éves F. Árpád és a 20 éves M. Gusztáv ellen lopás vétsége, míg az azóta letartóztatott 25 éves B. Róberttel szemben lopás vétség kísérlete, három rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétsége, lopás bűntette, valamint folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...