9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

76 millió forint kompenzációt kap Abony

Június 24-én ülésezett a pandémia miatti tiltások feloldása után első alkalommal Abony Város képviselő-testülete. A város hivatalos oldalán beszámoltak róla, az ülésen Földi László országgyűlési képviselő beszámolója volt az első napirendi pont. Az országgyűlési képviselő bejelentette, hogy Abony Város Önkormányzata a közlejövben összesen 76 millió forintot kap meg két egyenlő részletben a Helyi Iparűzési Adó kompenzálásaként.
Mint ismeretes, a helyi kisvállalkozások kérhették a járványügyi helyzet miatt Helyi Iparűzési Adójuk mérséklését. Ezzel a lehetőséggel sokan éltek. A Kormány úgy döntött, hogy az így kieső bevételeket kompenzáció formájában visszaadja az önkormányzatoknak. Abony Város Önkormányzat esetében ez összesen 76.144.688 forint, melynek a felét néhány nap múlva átutalják a Város számlájára.
A kompenzáció visszaigénylés lehetőségével élt Cegléd Város Önkormányzata is és Földi László országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően 388 millió forint szabadon felhasználható kompenzációt kapott az iparűzési adó kiesés miatt. “A koronavírus járvány a vállalkozásokra és az önkormányzatokra is komoly terhet ró. Országgyűlési képviselőként a feladatom a választópolgárok és a települések érdekeinek képviselete.” – nyilatkozta a képviselő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...