5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Falugondnokok találkozója Nyársapáton

A Szarka-kúria parkja adott méltó helyszínt a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete és Nyársapát Község Önkormányzata szervezésében megvalósult rendezvénynek június 24-én.
Vendégeink Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye településeiről érkeztek. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Földi László országgyűlési képviselő, több falu- és tanyagondnokságot működtető település polgármestere, jegyzője is. Természetesen jelen volt és aktív szerepet vállalt rendezvényünkön Kis Miklós polgármester úr, dr. Bicskei Krisztina jegyző asszony és a képviselő-testület több tagja is.
A több mint 100 fő résztvevőt először Csörszné Zelenák Katalin, az egyesület elnöke üdvözölte, majd Földi László országgyűlési képviselő köszöntötte a találkozó résztvevőit.


Ezután a Nyársapáti Népdalkör hajdúszováti népdalokat és délvidéki tréfás bordalokat adott elő nagy sikerrel. A népdalkör tagjai nem csak fellépésükkel, hanem a kemencében sütött pogácsával is hozzájárultak a szakmai találkozó sikeréhez.
Kis Miklós polgármester bemutatta településünket, amely után mindkét tanyagondnokunk, Bárány István és Bimbó Pál is beszámolt tevékenységéről. Bakos Ferencet, aki nyugdíjba vonulásáig szintén ezt a nemes feladatot látta el, és Bárány István betanítását is vállalta, szintén vendégeink között üdvözölhettük.
A nyársapáti bemutatkozó után ”A magyar falu sorskérdései” című könyvet ismertették a szerzők és a könyv szerkesztője, Bakos István. A könyvet kedvezményes áron meg is vásárolhatták a tanyagondnokok.

A tanyagondnokok alapképzéséről és továbbképzésükről Sümeginé Ország Edit tartott ismertetőt.
A Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete nevében 4 fő nyugdíjba vonuló munkatárstól búcsúzott Bálint László és Bozóki Imre.
Ezután a Szarka-kúria múzeumi kiállítótermeiben ismerhették meg a résztvevők községünk múltját, illetve projektoros kivetítőn láthatták a Nyársapát jelenét is bemutató kisfilmet is. A hangosítást Dobos Józsefnek, a fotókat Varga Irénnek köszönjük.
Ebéd után kötetlen beszélgetéssel zárult ez a nagyon hangulatos, baráti találkozó.
Hálásan köszönjük minden segítőnek, közreműködőnek a részvételét, az önkormányzat, a hivatal, az ÁMK, az óvoda dolgozóinak az önzetlen, figyelmes munkáját és a közmunkások tevékenységét.
Nagyné Kovács Éva

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...