12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Letették az esküt a magyar olimpikonok

Letette az olimpiai esküt csütörtökön Budapesten a 22 nap múlva, július 23-án kezdődő tokiói játékokon szereplő magyar csapat. Információink szerint Ceglédről öt fő, Jansik Szilárd (vízilabda), Lőrincz Viktor (birkózás – kötöttfogás 87 kg), Lőrincz Tamás (birkózás – kötöttfogás 77 kg), Pásztor Mátyás (vízilabda), Ungvári Attila (judo 81 kg) képviseli városunkat az olimpián. Városunk büszke lehet rá, néhány napja derült ki, hogy Lőrincz Tamás és Viktor is az első helyen zárta az olimpiai világranglistát, és a férfi vízilabda-válogatott olimpiai keretébe két ceglédi nevelésű vízilabdázó került be, a nemzeti válogatott 11 mezőnyjátékosa közül ketten ceglédiek!

 

 

 

 

A szolnoki származású cselgáncsozó, Özbas Szofi (63 kg) is Ceglédi színekben küzdötte be magát a tokiói ötkarikás játékokra, 2020-ban igazolt el városunkból.

Az eskütételen a fogadalomtétel szövegét két ifjúsági olimpiai bajnok sportoló, az úszó Késely Ajna és a sportlövő Péni István mondta el a Nemzeti Táncszínházban rendezett ünnepségen – írja az MTI. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: EZ EGY PÁRATLAN OLIMPIA LESZ EGY PÁRATLAN ORSZÁGBAN MÁR CSAK AZÉRT IS, MERT A SZOKOTTÓL ELTÉRŐEN PÁRATLAN ÉVBEN RENDEZIK MEG, ÉS AMELY ELŐTT ÖT ÉVIG TARTOTT AZ OLIMPIAI CIKLUS. „Az olimpia elhalasztása siker, amelynek ára a rátok váró szigorú előírások betartása lesz” – utalt a koronavírus-járvány miatt Japánban bevezetett szabályokra a MOB-elnök.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt hangsúlyozta: egy nemzet világban elfoglalt helyét nemcsak földrajzi helye, népességszáma és gazdasága határozza meg, hanem a kultúrája vagy éppen a sporteredményei is.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...