13.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Ez is elkészült!

A vadászházunk felújítása 2021.05.14.-én a műszaki átadással befejeződött. A mai kornak megfelelő minden igényt kielégítő épületet vehettünk át. Egy új korszak kezdődött ezzel a nappal társaságunk életében. Hála a „LEADER” program keretében nyújtott pályázati segítségnek és a társaság alkotni vágyó erejének.

Tőrös és Társa Építésziroda BT tervei alapján álltunk neki a munkának. Kicsit döcögősen indult a felújítás, hisz mindenki tudta, itt valami véget ér és ezentúl más lesz. Mostani divatos szóval élve a kis parasztháznak megvolt a maga „feelingje”. Az első pár cserép levétele, még kissé szomorkás kedvvel történt, de a munka előre haladtával a megújulásba vetett hit, már pörgősebbé tette a hozzáállást. Budavári Tibor által vezetett Buda-Házépítő KFT biztosította a folyamatos anyagellátást ebben a problémás, járványügyi helyzetben is. A tető felújítása, a vizesblokkok áthelyezése, az új burkolatok elkészítése Müller Zoltán keze munkáját dicsérik. Kiss Dezsőnek a víz és a központifűtés szerelés volt a feladata. Fa tüzelésű vízteres kandalló került beépítésre, ezzel is az volt a célunk, hogy próbáljuk környezet tudatosan működtetni felújítás után a vadászházat. Bajtai Zoltán az elektromos hálózat felújítását végezte, minden apróságra kiterjedő figyelemmel. A Lakmé Kft Üveges Ferenc vezérletével a nyílászárók cseréjét, a ház szigetelését, színezését, festését végezték, mintegy méltó befejezését a felújításnak. Nyíri Mihály műszaki ellenőr sem talált kifogást a kivitelezésben. Nagy köszönet Bárány Sándornak aki a pályázat beadásától kezdve végig koordinálta a papírmunkát, valamint a Gerje-sztők Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesületnek akik a pályázat beadásánál, minősítésénél elévülhetetlen érdemeket szereztek.

Nem utolsó sorban társaságunk tagjai is jelesre vizsgáztak, a tető bontásától kezdve a gerendák csiszolása, újra festése, belső helyiségek berendezése, vadásziassá tétele, kültéri munkálatok, stb. Mind-mind nagyon fontos és a végeredmény eléréséhez elengedhetetlen ténykedések voltak.

Számomra ez a pár hónap a céltudatos akarat, a megfelelő és felelősségteljes alázat és a töretlen hit diadala volt! Példát mutatva a közösség erejéről, mely egy cél érdekében képes megvalósítani, szinte a lehetetlent is.

Földi Pál János Enök

Ceglédi Széchenyi Zsigmond VT

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...