3.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Gyufa-makett kiállítás a Selyem utcában

Hétvégén a Pesti út és Selyem utca sarkán egy gyufa-makett kiállítás feliratú nyílra lettem figyelmes.  Azzal a feltételezéssel néztem be, hogy valami vándorkiállításhoz érkezem, de kiderült, hogy egy ceglédi fiatalember műveit lehet megtekinteni. Kovács Péter fogadott a Selyem u. 2. sz. alatt, beinvitált, és elmondta, hogy a kiállítás ingyenes.  A helyiséget ő maga bérli, szenvedélyesen szeret makettezni – gondolta kiállítja az alkotásait.  Miközben megcsodáltam a kiállított munkákat beszélgetésbe elegyedtünk, s kérdéseimre örömmel válaszolt.

– Hogyan jött a makettezés gondolata?
– Mindig is szerettem makettezni, de számomra fontos volt, hogy ne gyakran előforduló maketteket készítsek. Egyszer az interneten rábukkantam egy angol úriemberre, aki makettet készített, gyufából létrehozta a Titanic-ot. Lenyűgözött és akkor elhatároztam, hogy én is megpróbálom a makettezést gyufából. Ennek körülbelül öt éve. Az első munkám egy repülőgép most is látható a kiállításon.
– A kiállításon járművek vannak, az Eiffel torony kivételével. Úgy láttam, hogy az egyik még nincs befejezve, abból még sok van hátra?
– Alapjaiban készen van, ezért is hoztam el magammal a kiállításra. Ez a csillagromboló, ami még készül és számtalan apró kiegészítő dolog kerül még a járműre.
– A kiállítás teljesen ingyenesen tekinthető meg, kiknek szánja ezt leginkább?
– Mindenkinek! Nagy szeretettel szeretném megmutatni a ceglédieknek és nem csak a ceglédieknek a gyufából készült makettjeimet. A kiállítás két hónapon keresztül látható minden nap reggel 9-12-ig délután pedig 14-17 óráig. Várom a gyerekeket, a családokat, hiszen a kiállítás nem nagy, de mivel hétvégén is megtalálható egy közös programként szolgálhat az egész család számára.

Böndő-Szegedi Szilvia

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...