17.5 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Csemői Vágta

Több ezren látogattak ki a mai napon Csemő határába a Csuda Csikó tanyán megrendezett Nemzeti Vágta előfutamra, melyet a több tucat versenyző közül, szoros küzdelemben a település színeiben induló korábbi Nemezeti Vágta győztes, Petrik Tamás nyert meg Vicces nevű lován. Csemő a döntőben Abony csapatával megküzdve a szekérhúzó versenyben is megszerezte az országos döntőn való indulás jogát.

Cegléd is képviseltette magát a rendezvényen: Látrány település képviseletében Nic-Nac hátán döntősként Kövesdi Zsolt ceglédi lovas is döntőbe jutott a versenyen, a vendégeket Földi László parlamenti képviselő is köszöntötte.

A színes kísérőprogramokat is nagy érdeklődés kísérte. A délelőtti előfutamokról és az eredményekről dr. Lakos Roland polgármester a helyszínen számolt be lapunknak.
– Rendben lezajlottak az előfutamok, kifejezetten színvonalas elődöntőket láthatott a közönség. – tájékoztatott a polgármester. – A kocsitoló versenyen 4 csapat indult: Abony, Ceglédbercel, Ajak és Csemő csapata. Közülük Abony és Csemő jutott a döntőbe, közülük egy jut majd a Nemzeti vágtára. A kishuszároknál 12 lovas indult 4 előfutamban 3-3 versenyzővel, közülük kettő képviseli majd városát a Hősök terén. A felnőtt vágtán 3 futamban, 10 lovas küzd meg és 4 juthat tovább a Nemzeti Vágtára. Izgalommal tölt el, hogy Petrik Tamás Csemő színeiben a 2017-es győztes paripával Viccessel megnyerte az előfutamát és a döntőbe jutott.

– Hogyan értékeli eddig a Csemői Vágtát, tervezik, hogy jövőre is megrendezik?
– Nagyon sok vendég eljött, most már 3000 fő körül jár a vendégek száma. Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan ellátogattak hozzánk, hogy velünk együtt szurkoljanak és örüljenek ezen a lovasünnepen. Hozzá kell tennem, hogy Csemőnek és nekem személy szerint régi vágyunk, hogy helyi vágtát rendezhessünk, ami egy gasztrokulturális rendezvény is. Amikor 2015-ben először indult Csemő a Nemzeti Vágtán, akkor csak annyit szerettünk volna, hogy növeljük a településünk ismertségét. Az elmúlt évek eredményei alapján büszkén kijelenthetjük, hogy ez nagyon jól sikerült, köszönhetően Petrik Tamás elhivatottságának és hozzáértésének. 2017-ben sikerült megnyerni az országos versenyt, amivel a csúcsra értünk és beírtuk Csemő nevét a Vágta történetébe. A tavalyi esztendőben már a kocsitoló versenyen is képviseltettük magunkat és végeztünk a második helyen az országos döntőben. Még egy nagy vágyunk volt volt a vágta kapcsán – és ez most megvalósult. Mondhatjuk, hogy feltettük a koronát a műre. Az, hogy lesz-e folytatás nagyon sok tőlünk független tényezőn múlik. Megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a csemőieknek, akik egy emberként álltak a rendezvény mögé, magánszemélyek és civil szervezetek tagjai közül 150 fő dolgozik segítőként, szervezőként egész nap, hogy a Csemői Vágta felejthetetlen élmény legyen mindenkinek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...