2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Megalkotta a Knight Rider beszélő autóját

Ki ne emlékezne a nyolcvanas évek legendás sorozatára, a Knight Riderre. A rosszfiúkat nyakoncsípő bőrkabátos akcióhős és csodaautójának kalandjait hazánkban is milliók követték figyelemmel az elmúlt évtizedek alatt. Az ikonikus epizódok rajongója az abonyi Kállai Ambrus is, aki a közelmúltban építette meg a széria főszereplőjének beszélő autóját, K.I.T.T.-et. – számolt be a szoljon.hu.

A Firebirdöt egy Szeged környéki faluban élő autószerelőtől vásárolta jelenlegi tulajdonosa. Az autószerelő eredetileg öccsének vette ajándékba az amerikai retrocsodát, azonban a fivérnek valamiért nem tetszett az autó. Erre a szerelő meghirdette azt, melyre rögtön jelentkezett is az abonyi férfi. A szélvédő betört, a motor pedig nem járt, így az autót trélerrel kellett hazaszállítani. Éppen ezért a felújítás első mozzanata a motor átépítése volt.

– Mivel ez az autó 1991-es évjáratú, a sorozatban szereplő pedig 1982-es, így voltak kisebb eltérések, amelyeket korrigálni kellett. Például a hátsó szárny korábban nem így nézett ki rajta, ahogyan a műanyag lökhárító sem. Ezt az elemet is cserélni kellett egy ’82-es darabra. A kerekek, amelyek ugyanilyen formában láthatók a sorozatban, szintén ehhez az évjárathoz igazodnak – tudtuk meg.

K.I.T.T. elmaradhatatlan filmes tartozékai, az elől pásztázó piros fénycsík és a jellegzetes műszerfal sem hiányozhat Kállai Ambrus replikájából. Utóbbi az Egyesült Államokból érkezett, a leszállítására egy évet kellett várni.

– Voltak olyan alkatrészek, amelyek a megrendelést követően másfél évvel jutottak el hozzám. Sok az egyedi elem, a kárpit Kanadából jött. A belső tér ezen része is pontosan olyan, mint a sorozatban. A híres Turbo Boost gomb ugyancsak megvan, aminek megnyomásával akadályokat ugrik át a sorozatbeli kocsi, s amely gomb a széria szinte valamennyi részében szerepet kap – mutatta meg az imitált fedélzeti számítógép különleges részletét.

A műszerfalról leolvasható a fordulatszám, az üzemanyagszint, a sebesség, és jelez az index is. Ezeket mindenképpen tudnia kell a kijelzőfelületnek ahhoz, hogy az utakon használható legyen a jármű. Mindemellett ott a rengeteg látványelem, és a Versényi László szinkronszínész (K.I.T.T. magyar hangja – a szerk.) hangján megszólaló beszélőegység, amely hűen adja vissza a sorozatból megszokott érzést.

A szoljon.hu írása teljes terjedelmében itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...