10.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Lőrincz Tamás a negyeddöntőben!

Augusztus 2-án megkezdődtek a birkózómérkőzések is a tokiói olimpián. Lőrincz Tamás meccs nélkül jutott be a nyolc közé, ugyanis ellenfele nem mérlegelt. A marokkói Zied Ait Uagram már korábban bejelentette, hogy elkapta a koronavírust.
A negyeddöntőben a japán Jabiku Sohei ellen küzdött a ceglédi birkózó. Másfél perc elteltével Lőrincz egy pörgetéssel és az aktivitással 3:0-s előnybe került. A japán nem tudta megszorongatni. A második három percben Lőrinczet küldte le a bíró, de Jabiku nem tudott akciózni, így Lőrincz 3:1-re győzött, és bejutott a legjobb négy közé!
„Jobb lett volna, ha nem marad el az első meccsem, így tudtam, hogy nagyon nehéz lesz birkózni – mondta Lőrincz Tamás. – Az első menetben így is jól éreztem magam, a lenti helyzetben azt hittem, több akció van, de kicsúszott a japán, és nem tudtam folytatni. Ha nem ez történik, nyugisabb második félidő jöhetett volna, így azért eléggé kapálózni kellett.”
Világklasszisunknak a végéig figyelnie kellett, az utolsó másodpercekben is volt egy veszélyes szituáció. „Volt egy nehéz helyzet, nagyot rántott rajtam, és aláestem. Az volt a szerencse, hogy hat percben mentem előre, és nem tudta befejezni azt az akciót”. – mondta a birkózó-olimpikon. Az elődöntőben Lőrincz Tamás 11.15-kor birkózik, ellenfele a világbajnoki bronzérmes iráni Mohammadali Geraej lesz.

Testvére Lőrincz Viktor a 87 kg-osok között holnap mérkőzik meg a kirgiz Atabek Azisbekovval a nyolcaddöntőben.

A két ceglédi nevelésű játékost soraiban tudó férfi vízilabdázó csapat az utolsó csoportmérkőzésüket a nagy rivális olaszok ellen vívták, és a meccs 5–5-re végződött, így a csoport harmadik helyén végeztek a mieink. Jansik Szilárd így értékelt: „Jó érzéseim vannak, hiába engedtünk ki a végén. Végig vezettünk, nagyon jó volt a védelem, az az alapja a játékunknak. Erre lehet építeni. Öt gólt kaptunk az olaszoktól, akik átlagosan mindenkinek legalább 10 gólt lőnek. Az utóbbi meccseink nagyrészt sokgólosak voltak. Azt sajnálom, hogy sok emberelőnyt kihagytunk. Sajnos a csoportelsőség is elment, de nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget. Megyünk tovább, a védekezésből építkezünk. Tudjuk, hogy a spanyolok vagy a horvátok jönnek a nyolc között. Ismerjük őket, ők is minket, nagyon jó kis mérkőzés lesz” – mondta Jansik Szilárd a döntetlent követően. A negyeddöntőket szerdán rendezik, a magyar válogatott tehát Spanyolországgal vagy Horvátországgal találkozik.

Lőrincz Tamás mérkőzése itt tekinthető meg (a 1:17. perctől)…

Lőrincz Tamás nyilatkozott a mérkőzés után…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...