13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Ágyneműtartóban találtak rá

Ágyneműtartóból került elő a szökni próbáló rab: a magyarázat után csoda, hogy a rendőrök nem nevették körbe

Levágta magáról a nyomkövetőt egy ceglédi férfi, majd az ágyneműtartóba bújt, mert úgy hitte, túljárhat a rendőrök eszén. Tettében az is motiválta, hogy állítása szerint két nő is várt rá Horvátországban. Amikor rátaláltak, furcsa magyarázatot adott szökési kísérletére.

A 41 éves ceglédi H. Ernő elektronikus nyomkövetővel kiegészített bűnügyi felügyeletét a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelte el 2021. július 1-jén. A technikai eszköz 2021. augusztus 9-én reggel először mozgást, majd rongálódást jelzett, a GPS jel alapján meghatározott koordináták pedig egy Patak utcai címre irányították a járőröket. A háznál a férfi lánya azt közölte, apja meglátogatta ugyan, de nem sokkal azelőtt taxiba ült és elment.

A rendőrök azonban inkább átkutatták a lakást, és az egyik szobában lévő fekhely ágyneműtartójában rejtőzve megtalálták a szökött férfit. A késsel levágott és eldugott nyomkövető eszköz az udvarról került elő – írják a rendőrség honlapján.

H. Ernőt előállították, kihallgatásán először azzal magyarázta tettét, hogy összeveszett testvéreivel és vissza akart menni a börtönbe. Az ágyneműtartóba is azért bújt, hátha nem találják meg a rendőrök és akkor „jó sok ítéletet fog kapni”. Később hozzátette, ha nem mentek volna érte a rendőrök, egészen Horvátországig menekült volna, ahol két nő várta.

Az őrizetbe vett 41 éves férfi ellen fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....