1.1 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Vadászház avató

Sikerült! Összefogással, rengeteg társadalmi munkával, elkészült a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság vadászházának felújítása. Segítséget kaptunk a Leader pályázati programtól, valamint a Gerjesztők Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesülettől is. Augusztus 21-én ünnepélyesen birtokba vettük a vadászházat.
Az ünnepségünket megtisztelte: Földi László országgyűlési képviselő, dr. Csáky András polgármester, Bajdik Péter az OMK főtitkára, Pető Zoltán a PM Vadászkamara titkára, dr. Ricza Ferenc a Gerjementi Vadászszövetség alelnöke és Oláh Csaba az Országos Vadász Kulturális Egyesület elnöke.


A Pipacs Vadászkürt együttes gyönyörű műsora után kitüntetésekre is sor került: a Hubertus kereszt bronz fokozatát kapták, Gábor Péter és Váradi Mihály, arany fokozatát:
Erdei Károly és Nyíri Zoltán vadászok. A kitüntetést Oláh Csaba Országos Vadászati Kulturális Egyesület elnöke és Földi Pál a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság elnöke adták át. Kitüntetésben részesült Földi Pál elnök, aki Nimród Vadászati érmet érdemelt ki. A kitüntetést Pető Zoltán Pest Megyei Vadászkamara titkára adta át.
A tagság megtoldotta a kitüntetést Földi Pál elnök részére egy IZS 410 sörétes fegyverrel.
Földi László és Bajdik Péter ünnepi beszédei nagyon jólesőek voltak. Volter Kálmán diakónus megszentelte a vadászházat, majd az emlék kopjafát és a Széchenyi emlékkövet is, amelyeket meg is koszorúztunk. Az egész napos rendezvény hangulatát emelte Glavanovics Tamás vadászmadár bemutatója. A gyerekek az ugrálóvárat és az arcfestést szerették, de sokan választották a sétakocsikázást is.
Ujházi Gyuri vadásztársunk fantasztikus étkekkel szolgált: őstulok fokhagymásan saját levében párolva, vörösborral, gyömbérfélékkel, káposztás hagymás zöldséggel turbolyával, pirosra sütött cipóban tálalva és Jászsági gulyás, fűszeres boros páclében áztatott őzhúsból, csipedett tésztával. Benke Szabolcs pékmester durumbúza zsemlét készített megtöltve pikáns fűszeres húslepénnyel, pikáns savanyúságokkal és hagymafélékkel. A jó zenéről Kovács Csilla és Pántya Gábor gondoskodott.


Résztvettek a rendezvényünkön azok a mesteremberek is, akik a különböző szakterületeken végezték a felújítást.
Nagy öröm ez az összefogás! Ugyanakkor nem feledkeztünk meg a vadakról sem, sikerült újabb itatók építésével segíteni a vízhez jutást, hiszen egy ilyen meleg nyár megpróbáltatás a vadaknak is. Ezúton köszönjük még egyszer mindenkinek a segítséget. Csodálatos napunk volt!

Csanád László
Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság Ellenőrző bizottságának elnöke

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...